Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

‘Hvordan kan du bevare fatningen?’

Spørgsmålet fra B.T.-følgeren Lone Andrew Larsen var stilet til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, efter et interview med Kåre Quist på DR, hvor tv-værten afbrød og stillede samme spørgsmål gentagne gange.

Det er dog ikke kritiske spørgsmål, der gør Søren Brostrøm irriteret over journalister, fortalte han i B.T. Live på Facebook.

»Jeg synes ikke, han var hård ved mig. Kåre Quist er enormt sød og passede bare sit arbejde. I min stilling skal jeg også kunne svare på de kritiske spørgsmål,« sagde Søren Brostrøm.

I nyhedsudsendelsen på DR tirsdag aften ønskede Kåre Quist svar på, om Søren Brostrøm var enig med Kåre Mølbak i, at at en anden corona-bølge er usandsynlig. Det var nemlig meldingen på et pressemøde tidligere på dagen fra den faglige direktør i Statens Serum Institut.

Kåre Mølbaks melding kom nemlig som en overraskelse, fordi Statens Serum Institut i en rapport mindre end en uge forinden havde konkluderet, at der er betydelig risiko for en anden bølge af corona-epidemien.

»Jeg forstår godt, at medierne og jer journalister, fordi I skal lave kritisk journalistik, er meget interesserede i hele tiden at få den ene udtalelse op mod den anden. Det er ikke interessant for mig,« svarede Søren Brostrøm, da Kåre Quist afbrød:

»Nej, det er ikke det. Nej, det er ikke det, Søren Brostrøm. Det er forkert, det er forkert.«

Du kan læse ordvekslingen mellem Kåre Quist og Søren Brostrøm i faktaboksen.

Men Søren Brostrøm lader sig ikke påvirke af at blive sagt imod og stillet det samme spørgsmål flere gange.

»Jeg bliver ikke rigtig irriteret over de kritiske journalister. En sjælden gang imellem kan jeg godt. Men det er mere, hvis jeg synes, de ikke har forberedt sig ordentligt. Der er noget faglighed i alle job. Alle patienter forventer også, at lægen har læst ens journal. Ellers spilder man hinandens tid,« sagde han i til B.T.s følgere - det interview kan du se i sin fulde længde øverst i artiklen.

Kåre Mølbak sagde under tirsdagens pressemøde, at man har forudsætningerne for at forebygge en anden bølge.

Kåre Quist, studievært.
Kåre Quist, studievært. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Søren Brostrøm er også optimistisk.

»Vi har kontrol over epidemien. Det fik vi i marts måned med de ting, vi lavede. Allerede i starten fik vi knækket kurven. Og vi har kunne bevare kontrollen på trods af, at vi har åbnet lidt op. Nu åbner vi endnu mere op, og jeg er stadig optimistisk, fordi vi har så mange forskellige knapper at dreje på for at overvåge epidemiudviklingen og kontrollere den. Løber det løbsk igen kan vi gøre noget for at styre det,« sagde han til B.T. og uddybede, hvordan han overvåger udviklingen:

»Jeg kigger på hvor mange der bliver testet positive, og hvor mange af deres kontakter der bliver testet positive for at se, om der er styr på smittekæderne. Jeg kigger også på tal for, om folk stadig vasker hænder, spritter hænder, forsamles eller holder afstand. Og hvor mange der bliver indlagt på sygehusene dag for dag for se, om det skrider.«

Andre læser også