Ud af det blå kom nyheden.

En ny bog fra den landskendte forfatter og dømte kriminelle Yahya Hassan ramte fredag landet. Det skete samtidig med, at det blev meldt ud, at Yahya Hassan har ladet sig selv indlægge på en psykiatrisk afdeling. Det påvirker dog ikke umiddelbart salget.

På blot få timer er der allerede røget tusindvis af 'Yahya Hassan 2'-digtsamlinger ned fra Gyldendals online hylder.

Det fortæller forlagschef Simon Pasternak til B.T.

»Bestillingerne vælter ind. Vi forventer derfor at sætte et nyt oplag i gang i dag,« siger forlagschefen, der selv har været med i tilblivelsen af bogen.

Førsteoplaget på 'Yahya Hassan 2' er på imponerende 25.000 eksemplarer.

Det skyldes ikke mindst den store succes, Yahya Hassans første bog afstedkom. Den blev trykt i mere end 120.000 eksemplarer - til stor overraskelse.

»Vi synes selv, den første bog udkom i et stort førsteoplag med 800. Den er siden blevet en nyklassiker. Derfor er den nye bog udkommet i et førsteoplag på 25.000,« forklarer Simon Pasternak.

Yahya Hassans anden digtsamling siden debuten "Yahya Hassan" i 2013, fotograferet hos Gyldendal i København, fredag den 8. november 2019.
Yahya Hassans anden digtsamling siden debuten "Yahya Hassan" i 2013, fotograferet hos Gyldendal i København, fredag den 8. november 2019. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Om den nye Yahya Hassan-bog kan nå forgængerens historiske tal, står endnu ikke klart. Men bogen har efter bare få timer i salg fået noget af en start.

Officielt kom bogen til salg klokken 09.00 fredag. Og derfra er det gået stærkt.

»Mellem 9 og 11 er der blevet bestilt 5.000 eksemplarer,« siger Simon Pasternak.

Med de 5.000 solgte eksemplarer fredag er det samlede antal udgaver af 'Yahya Hassan 2', der har forladt forlaget, allerede oppe på godt 10.000, forklarer forlagschefen.