»Tragiske familieomstændigheder« og »en familietragedie.«

Det er formuleringer som disse, der har fået debatten til at koge over på sociale medier, da Fyns Politi i lørdags blev kaldt ud til en 73-årig kvinde, der var blevet fundet død i sit hjem i Svendborg.

Kort tid efter kunne politiet oplyse på Twitter, at kvindens 72-årige mand var blevet sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

»Fyns Politi antager, at motivet bunder i tragiske familieomstændigheder. Der pågår stadig en efterforskning,« lød meldingen på daværende tidspunkt vagtchefen, Milan Holck Nielsen, til B.T.

Mandag kom det så frem, at manden erkender at have kvalt sin hustru ihjel efter 50 års ægteskab.

Men det er netop denne udmelding kombineret med politiets motivforklaring, der blandt andet har fået radiovært Sandie Westh, hvis søster blev dræbt af sin mand, til tasterne.

»For 700 gang: Det er ikke en 'familietragedie'. Det er et drab,« raser hun på Twitter.

Ifølge Sandie Westh kan et drab ikke bortforklares med at kalde det for en 'familietragedie'.

»Det ville være drab, hvis han havde kvalt et fremmed menneske. Det er også et drab, når han begår det på sin hustru,« fortsætter hun i sit opslag.

Hos organisationen Danner finder man politiets formulering særlig problematisk, fordi den kan være med til at nedtone alvoren af forbrydelsen.

»At bruge formuleringen 'tragedie' giver et indtryk af, at der er tale om en ulykke eller et uheld. Man får altså ikke italesat, at det faktisk er et drab,« siger Mette Marie Yde, der er direktør i Danner.

Et lignende budskab finder man også hos videnscenteret Kvinfo, der henviser til, at forskningen også peger på, at de fleste partnerdrab er planlagte.

»Vi kan ikke vide, hvad der er sket i den konkrete sag i Svendborg, men vi ved, at partnerdrab ikke er et uheld, men at der ofte går meget kontrol, jalousi og vold forud for drabet,« siger Henriette Laursen, der er direktør for Kvinfo.

Det er stadig uklart, hvorfor manden slog sin hustru ihjel, men naboer til parret har udtalt til Fyens Stiftstidende, at den 73-årige kvinde havde fundet en ny bolig og ville forlade sin mand.

B.T. har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at de ikke ønsker at kommentere på, hvorfor de har omtalt drabet som »tragiske familieomstændigheder«.