Prins Nikolai fylder 20 år og tillykke med det.

Det er Dronningens ældste barnebarn, der nu for alvor træder ind i voksenlivets glæder og udfordringer.

Prinsen begynder på Copenhagen Business School for at studere og ser ud til at have fundet sin vej i voksenlivet. Efter et kort besøg på Hærens Sergentskole i Varde har prins Nikolai valgt erhvervslivet og København – sammen med et liv som model.

Prinsen er den første af mange unge kongelige, der de kommende år skal finde deres ståsted i livet, og som skal forsøge at leve op til de forventninger, der følger med at være en del af den kongelige familie. Prinsen siger selv til B.T., at han åbner et nyt kapitel i sit liv.

Dronningen har efterhånden en meget stor familie, hvor kun Kronprinsen og sønnen prins Christian har en sikker rute fremad. De er begge de næste i arvefølgen, og der er klare forventninger til deres rolle og opførsel. Begge skal de ramme den sikre tone, hvor de både bevarer det bedste ved det gamle danske monarki samtidig med, at de skal forny det.

Det er vanskeligt, men Kronprinsen er efter svære år på sikker kurs, hvor han anvender sine styrker til at skabe en ny royal kontakt med danskerne. Både igennem sin åbenlyse glæde ved rockmusik, festival og moderat fest i gaden og ved at promovere sport og motion som en væsentlig del af sit liv. Motionsløbet 'Royal Run', der har lokket danskerne ud til løb og gang, har været en ny kontakt med danskerne, og skønt Kronprinsen selv er mere skadet end Nicklas Bendtner, har danskerne taget ideen til sig.

Det er straks vanskeligere for dagens fødselar, prins Nikolai, og de andre kommende dronninge-børnebørn. De skal møde danskerne og deres borgerlige liv fra en priviligeret tilværelse og skabe et liv, hvor de vil blive vurderet på deres måde at tackle det på. Der er ikke mange af dem, der kan forvente officielle pligter, så de skal så at sige skabe deres eget liv.

Det bliver en opgave, som danskerne vil deltage i med stor opmærksomhed, men også med stor tålmodighed. Dronningen har skabt den store opbakning i befolkningen, Kronprinsen har udbygget den, og nu skal de kommende medlemmer af familien på vej ud i voksenlivet sørge for, at de ikke skader den position med et for udsvævende liv.

Det er som bekendt i ungdommen, man begår sine fejltagelser, og det vil der også komme fra de unge royale.

Det bliver en udfordring af de store at håndtere dette for kongehuset.

Opmærksomheden er ikke blevet mindre, siden Kronprinsen kørte galt i Frankrig, eller da han væltede ud af en bil i nattelivet.

De kommende år bliver de unge kongeliges år – lad os give dem lidt plads og forståelse.