Sommerheden har gjort påklædning på arbejdspladsen til en varm kartoffel.

Debatten raser: Hvad er en acceptabel fremtoning, når man skal balancere risikoen for et hedeslag med det ansvar, man bestemt også har, for at repræsentere sin arbejdsplads på en ordentlig måde overfor eventuelle kunder og samarbejdspartnere?

Er shorts i orden? Hvor korte må kjolerne være? Må man have sandaler på? (her bør det i det mindste være hævet over enhver tvivl, at man i så fald bør undlade hvide tennissokker deri!).

Nyhedsbilledet er fyldt med meninger for og imod shorts på arbejdspladsen. Forskellige arbejdspladser melder ud om forholdene hos netop dem, og allehånde meningsdannere øser ud af deres holdninger i den delikate sag. En lang debat om korte bukser.

Det er et område med mange gråzoner, hvad en afstemning på bt.dk, hvor 37.000 læsere har givet deres mening til kende, også giver et klart billede af: Halvdelen af de mange, der har stemt, er for et forbud mod shorts på arbejdspladsen, mens den anden halvdel er imod eller i tvivl.

Sagen kan næppe afgøres med et målebånd i hænderne på en streng chef, selvom det naturligvis må være arbejdspladsens ret at udstikke regler for påklædning i arbejdstiden.

Som i så mange andre forhold bør man som voksent menneske være sig sit personlige ansvar bevidst. Man bør selv tænke sig om og selv vurderer, hvad der er det rigtige i forhold til den generelle stemning på arbejdspladsen i almindelighed og jobfunktionen i særdeleshed. Under hensyntagen til ikke bare egne præferencer, men også hvad der er god stil og tone i situationen.

Mens det passer godt til en livredder på job, er det nok de færreste, der ønsker at blive mødt med en bankrådgiver i en surfers shorts. Bare bankmands-ben er næppe det mest tillidsvækkende, der findes, men det vil faktisk være endnu mere nedbrydende for tilliden, hvis han ikke er i stand til at regne det ud selv.

jora