En familie har i mere end to måneder savnet en elsket søn, bror og nevø og vidst, at han med al sandsynlighed var død.

Alligevel har de ventet og ventet på, at den endelige afklaring ville dukke op.

Og det er nu sket. Liget af den 21-årige Oliver Ibæk Lund er dukket op.

Han blev fundet torsdag klokken 12.28 ved en strandkant i det østlige Aalborg. Det var en ansat ved Aalborg Portland, som fandt ham liggende i vandet.

Oliver Ibæk Lund forsvandt efter en tur i byen i Aalborg natten til fredag 4. februar, hvilket satte gang i en omfattende eftersøgning.

Politi, beredskab, frivillige og familie ledte massivt efter den unge mand i mange dage.

Men 10. februar konkluderede politiet på baggrund af en række efterforskningsskridt, at den unge mand måtte betragtes som omkommet som følge af en tragisk ulykke.

Ud fra videooptagelser kunne politiet konstatere, at den 21-årige unge mand var faldet i vandet og måtte formodes at være druknet.

Siden har Olivers familie flere gange udtalt sig offentligt. Hans mor appellerede flere gange til folk om at blive ved med at lede og har også takket dem, der gjorde en indsats.

Og hans moster Anette Ibæk Lund har blandt andet løftet debatten om bedre havnesikkerhed i det centrale Aalborg.

Debatten har da også ledt til, at politikerne i Aalborg har besluttet at sætte yderligere seks termiske kameraer til en pris på 800.000 kroner op langs havnen, så der bliver bedre mulighed for at se, hvis der er nogen, der falder i vandet.

Anette Ibæk Lund fortalte også om, at særligt det faktum, at Oliver Ibæk Lund faldt i vandet og stadig ikke var fundet, nagede familien dybt.

»Det er svært at sætte punktum og komme videre. Og få sagt et ordentligt farvel. Det er, som om tingene bliver forstyrret. Tingene er ikke, som de skal være, når han stadig mangler,« sagde Anette Ibæk Birkegaard.

Efter fundet torsdag eftermiddag kommunikerede familien gennem politiet, at de ikke ønsker at blive kontaktet af pressen, og det har vi på B.T. selvfølgelig respekteret.

Selvom intet kan fjerne sorgen over at miste et barn, er håbet, at familien nu får sagt det farvel, som de så inderligt har ønsket.