På et bagtæppe af et af de mest brutale terrorangreb mod jøder nogensinde, skal vi selvfølgelig ikke anerkende Palæstina som stat.

Ifølge Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Alternativet, så skal Danmark anerkende Palæstina som en selvstændig stat. 

I tirsdags fremsatte de derfor et beslutningsforslag i Folketinget, hvoraf argumenterne blandt andet var, at palæstinenserne har brug for håb, og at anerkendelsen sågar er den »eneste vej til reelt at afslutte konflikten mellem Israel og Palæstina«. 

Det er imidlertid den helt forkerte vej at gå. Det er ikke bare dårlig timing - men faktisk også et udtryk for naivitet. 

Der er allerede 139 medlemmer af FN, der anerkender Palæstina. Det har, som bekendt, mildt sagt ikke skabt fred endnu – og hvilken forskel skulle det gøre, at lige præcis Danmark tilslutter sig gruppen?

Og endnu vigtigere: På et bagtæppe af et brutalt terrorangreb skal Danmark selvfølgelig ikke belønne Hamas ved at anerkende Palæstina. Vi risikerer at sende et signal til verdens terrororganisationer om, at hvis de bare er voldsomme og brutale nok – hvilket man må formode har været Hamas’ strategi – så vil det føre til politiske indrømmelser.

Derudover hober de mere lavpraktiske spørgsmål sig op: Hvem skal egentlig lede staten? Skal de have en hær? Og hvor skal grænserne helt konkret gå?

Der er flere spørgsmål, end der er gode svar – og derfor skal Palæstina selvfølgelig ikke anerkendes på nuværende tidspunkt

Denne leder blev skrevet i en fælles samtale i slutningen af torsdagens episode af 'Borgerlig Tabloid'. Lyt i SpotifyApple Podcast eller ved at trykke play herunder:

‘Borgerlig Tabloid’ er podcasten fra B.T.'s debatredaktion, der alle hverdage sætter en tydelig og velargumenteret borgerlig dagsorden.