Har du hørt om Mint, der blev sendt ud af landet, skønt hun allerede var integreret?

Det har du formentlig, for hendes sag har præget B.T. og andre medier de seneste mange uger. Mint er blevet symbol på en uforståelig udlændingepolitik, hvor kriminelle udlændinge sidder på centre uden at blive sendt ud, mens unge piger og drenge, der klarer sig godt i skolen, skal sendes til deres hjemland.

Mint sidder stadig i Thailand, for politikerne her i landet ved ikke, hvilket ben de skal stå på. De kan heller ikke forklare det groteske i denne sag og kan slet ikke finde en løsning. De fleste vil gerne, men endnu er der ingen vej.

Landets integrationsminister, Inger Støjberg, er til gengæld - som en af de få - stålsat i denne sag. Mint har fået afslag efter den lov, der skulle sikre, at børn ikke blev sendt på koranskoler eller fik en for dominerende muslimsk opdragelse. Ifølge Inger Støjberg er loven nyttig. Den skal ikke ændres eller tilføjes en dispensationsmulighed.

Tirsdag rykkede sagen ind på Christiansborg, og endelig forholdt de ledende politikere - Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen - sig til Mint og de andre udviste børn.

Og nu bliver det virkelig grotesk.

I statsministerens spørgetime talte Lars Løkke Rasmussen mere sort end normalt, men alligevel kom han tæt på en erkendelse af, at sagen om Mint er noget rod. Det mest forståelige lød sådan her:

»... vi laver sådan set lovgivning for at løse nogle tunge samfundsproblemer, som når vi så har løst dem, fordi loven virker, så står vi med effekterne af dem en gang imellem i en situation, hvor vi tænker: 'Det var ikke lige det'. Den her sag er et eksempel på det.«

Mette Frederiksen, der har lanceret sig som børnenes statsministerkandidat, udtalte sig for første gang og foreslår nu, at der skal tages »individuelle hensyn« i sager som den om Mint. Mette Frederiksen, der har lugtet, at denne sag gør ondt på regeringen, ønsker derfor, at man blot står fast på det forslag, som Venstre og Inger Støjberg foreslog tilbage i 2013. Her ønskede de muligheder for dispensationer i forbindelse med udlændingeloven. Det synspunkt har Inger Støjberg i denne sag helt afvist.

Helt firkantet: Socialdemokraterne foreslår nu, at man gennemfører muligheden for dispensationer, som Venstre også ønskede for fem år siden, men som partiet nu ikke længere er tilhænger af.

Mint sidder stadig i Thailand, men hvis man skal tage politikerne på ordet og håbe på, at de mener, hvad de siger, så kan hun formentlig begynde at pakke sine kufferter. Der kan sikkert laves et flertal for at give dispensation, da både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne ser dette som en mulighed.

Lars Løkke Rasmussen forstår også, at det haster med at finde en løsning. Han svarede direkte adspurgt af B.T. efter sin spørgetime: »Måske skal nogle regler justeres. Det arbejder vi på i regeringen.«

Men Mint sidder stadig i Thailand.