Der er ingen hjælp at hente for 14 årige Mint, der er sendt ud af Danmark og tilbage til Thailand.

Det står klart, efter integrationsminister Inger Støjberg (V) efter flere ugers tavshed nu har givet et interview til B.T.

Mint er blevet ansigtet på de mange unge mennesker, der de seneste måneder er blevet udvist med begrundelsen 'Ikke egnet til integration'. Oprindelig er loven lavet tilbage i 2004 for at sikre, at de børn, der bliver familiesammenført, også ønsker en tilknytning til Danmark, vort sprog og de danske værdier.

Der er bred enighed om, at det formål er ædelt. Men da loven er lavet om flere gange, er den samtidig endt med, at en række unge mennesker - typisk fra asiatiske lande - nu også bliver vurderet som ikke integrerbare.

Vurderingen er individuel, men det betyder ikke noget for vurderingen, om børnene kan tale dansk, om de går i skole eller i det hele taget klarer sig godt. Det afgørende i vurderingen er, om de har en tættere tilknytning til det land, de kommer fra, end Danmark.

Mange af de unge mennesker, der nu er sendt ud af landet, er allerede integreret, hvis man spørger deres skolelærere. De har ofte en stedfader, der vil betale for deres ophold. De har venner, taler forholdsvis godt dansk. Men de har boet i et andet land længere tid end Danmark.

Det virker urimeligt, uretfærdigt og unødig hårdt for de fleste, at så mange unge mennesker som Mint blot sendes retur på det grundlag.

Foreløbig har meget få politikere været i stand til at forklare, hvorfor de nuværende regler betyder udvisning af børn, der er integreret. I det hele taget er der få politikere, der ønsker at tale om denne sag. Reaktionerne fra almindelige danskere er derimod overvældende ens. De fleste kan godt se, at det er skævt.

Inger Støjberg åbner for at vurdere og evt. ændre på den nuværende lovgivning i sit interview med B.T. Det er positivt, men hun slår samtidig fast, at lovgivningen bliver fremadrettet. Det betyder, at håbet for de unge, der nu befinder sig i Thailand og Vietnam, for de mange familier, der har søgt tilflugt i Flensborg og Malmø, reelt bliver slukket.

Det er et fattigt land, der ikke indser, når en lov rammer uretfærdigt, tilfældigt og uhensigtsmæssigt. Det er et fattigt land, der ikke vil rette op på det - uanset at det overordnede formål er nobelt. Det er et fattigt land, der sender unge mennesker, der både kan og vil integreres for at bidrage til vores velstand, ud af landet.

Vi er ikke et fattigt land - så, kære politikere, I må ændre loven for alle de kommende unge mennesker som Mint.