Hjælpen til borgerne i Bording kom fra Dansk Folkeparti.

De har været plaget af stigende kriminalitet fra beboere på det nærliggende udrejsecenter Kærshovedgaard. Her opholder kriminelle udlændinge, afviste asylansøgere og personer på tålt ophold sig.

Siden centeret blev oprettet i 2016, er antallet af sigtelser mod beboerne steget drastisk. Overfald, trusler og butikstyverier har præget dagligdagen i byen med få tusinde indbyggere, og utrygheden er øget markant i byen.

B.T. har i en længere serie fortalt beboernes historier fra deres dagligdag. B.T. har dokumenteret, hvordan stationsbyen i Midtjylland er voldsomt plaget af den øgede kriminalitet, og fortalt, hvordan borgerne i Bording føler sig glemt af politikerne på Christiansborg. B.T. har talt med de udlændinge, der i dag bor på centeret, som beskriver den desperate situation, de befinder sig i.

Bording og Kærshovedgaard viste sig at være en dårlig cocktail. Centeret blev etableret pludseligt i 2016 og uden forberedelse. Byen og området kan ganske enkelt ikke bære så mange forskellige uønskede udlændinge, for alle på Kærshovedgaard venter på at forlade Danmark.

Det bor i øjeblikket 280 udlændinge på Kærshovedgaard, og de er naturligvis ikke kriminelle alle sammen, men det har været problematisk, at alle beboere kunne komme og gå, som de ville - også de kriminelle. Det underminerer ganske enkelt retsbevidstheden hos ganske almindelige danskere, at der ikke er konsekvenser i forbindelse med kriminalitet. Byen og lokalpolitikerne har i lang tid råbt op om forholdene, men først da B.T. afdækkede forholdene, kom der skred i sagen.

Nu kommer der en løsning, der nok er kontroversiel, men dog en løsning. De kriminelle udlændinge flyttes til Lindholm i Stege Bugt, der bliver forladt i løbet af 2019. Her skal de kriminelle nu opholde sig. Det er ikke et fængsel, men de skal opholde sig på øen om natten, og der findes kun én færge mellem Lindholm og fastlandet.

Finansloven løser et akut problem for et mindre by-samfund i Jylland. Det er glædeligt, at politikerne lyttede og handlede. Men den afgørende problemstilling er, at de udlændinge, der nu skal bo på en øde ø, ikke har kvalificeret sig til at være her i landet, og derfor skal de forlade Danmark. Det lykkes alt for sjældent. Udviste udlændinge skal ud af landet.

Det løser en øde ø i Stege Bugt ikke på.