'Cirkus Paludan' har overtaget og kidnappet hele valgkampen, lyder det i de her dage fra mange sider, især hvis man besøger Twitter.

De bizarre udfald, fra bacon-indsmøring af koranen over en gåtur med Muhammed-tegninger på Christiania til hans verbale nazistudfald mod Mimi Jacobsen, har givet omtale i medierne, men har det også flyttet vælgerne?

Rasmus Paludan bevæger sig rundt i valgkampen godt pakket ind af ordensmagten. Den seneste happening, hvor han torsdag besøgte både Christiania og Højbro Plads i København, krævede mindst 30 uniformerede betjente og et ukendt antal bodyguards fra PET.

På bt.dk kan man på optagelser, efter partilederrunden på Københavns Banegård, se, hvordan PET skynder sig at få ham væk fra stedet. Paludan blev nærmest løbet ud omgivet af bodyguards overalt. Det er suverænt den største personlige sikkerhedsoperation lige p.t. Hverken statsministeren, Støjberg, Khader eller Pia Kjærsgaard har tilnærmelsesvis så voldsom en opdækning.

Paludan skaber interessen gennem ekstreme happenings og får beskyttelse til at gøre det. De fleste medier har begrundet og accepteret hans adgang til at benytte sin grundlovssikrede ytringsfrihed. Men de fleste medier er samtidig udfordret, når de skal håndtere dækningen af de mange provokationer for opmærksomhedens skyld.

B.T. har tidligere spurgt en række danskere, hvorfor de støttede Paludans opstilling af Stram Kurs. Vi har spurgt dem igen for at høre, om han nu er gået for vidt. De fem potentielle Paludan-vælgere har endnu ikke besluttet sig for at stemme på Stram Kurs, men de føler sig ikke generet af Rasmus Paludans udtalelser eller provokationer.

Det nye parti står foreløbig til en forholdsvis begrænset vælgertilslutning på cirka tre procent, hvilket sikrer ham pladser i Folketinget, men det er stadig 'blot' tre procent.

De øvrige vælgere ser derimod ud til hverken at lade sig lokke eller afskrække. De er ret stabile. Den dominerende historie er, at vælgerne holder fast i det, man kan kalde magtpartierne. Det er de partier, der har været eller er i regering. Tæller man mandaterne sammen for Venstre, Socialdemokraterne, De Radikale, De Konservative, SF og LA, sidder de på 115 mandater efter seneste valg. Tæller man i dag hos YouGovs seneste måling, er antallet øget til 118 mandater. Der er naturligvis usikkerhed, og mandaterne flytter også rundt mellem partierne, men der er slet ikke tale om nogen flugt fra 'magtpartierne'. Tværtimod. Lige nu ser det ud til, at vælgerne honorerer de partier, der ønsker at lede og tage de knubs, det giver. Paludan og Stram Kurs er udtryk for, at den yderste højrefløj er ved at løsrive sig fra Dansk Folkeparti.

Cirkus Paludan har ikke formuleret en politisk dagsorden, der flytter vælgere.