I England har en ny rapport fra sundhedsmyndighederne sat et stop for hormoner til børn, der gerne vil skifte køn. I Danmark fortsætter behandlingen, og medierne har forsømt at bruge rapporten til at konfrontere de ansvarlige.

Det mener dagens gæst i 'Borgerlig Tabloid'. Lotte Ingerslev er debattør og psykoterapeut, og hun arbejder selv for et fuldt stop for børnekønsskifte. Hun er dog skuffet over at se, at danske medier stort set har ladet rapporten fra England gå ubemærket hen.

Dens konklusioner gælder nemlig i lige så høj grad for Danmark som for England.

Nedenunder deler jeg min egen personlige holdning til børnekønsskifte. Teksten er oprindeligt et nyhedsbrev, og du kan skrive dig op til herunder.

Kære Læser

Lad mig citere ganske kort fra den rapport, som dagens afsnit af Borgerlig Tabloid drejer sig om.

»Tusindvis af børn er svigtet.«

»Kønsskiftebehandling af børn og unge har bemærkelsesværdigt svagt belæg.«

»Realiteten er, at vi ikke har nogen god evidens for virkningen af behandlingen på lang sigt.«

Rapporten er lavet af dr. Hillary Cass for de engelske sundhedsmyndigheder, og dens konklusioner er ren dynamit i England.

Her har den betydet, at der er blevet sat et fuldt stop for behandlingen af børn med hormoner. For ikke nok med, at det er svært at slå fast, at nogle børn får det bedre af behandlingen.

Uhyggelige bivirkninger

I tilgift kan man læse, at især brugen af stophormoner, der skal sætte puberteten på pause, kan have uhyggelige effekter.

Der advares om, at hjernens udvikling bremses, og at stophormoner over længere tid kan give knogleskørhed.

Rapporten burde også være dynamit under det danske børnekønsskifteområde. Det er nemlig de samme retningslinjer og de samme hormoner, vi bruger til at behandle børn, der gerne vil skifte køn.

Og her fortsætter vi med at give hormoner til børn.

Alligevel har medierne i stor stil forsømt at løfte deres ansvar. Godt nok har medier som Berlingske og B.T. bragt Ritzaus nyhed om rapporten, men det er at skrabe i overfladen.

Hvor er konfrontationen med aktørerne og politikerne?

Normalt ville medierne gå amok

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en lignende historie fra sundhedsområdet, hvor hundredvis af mindreårige patienter er blevet udsat for potentiel fejlbehandling, uden at medierne ville gå amok.

Det her er mediernes berettigelse. Det er kun dem, der kan lægge nok pres på politikerne på Christiansborg, der meget hellere vil ignorere problemet. 

På nuværende tidspunkt har små 400 børn fået kønsskifte med hormoner, og det tal vil lige så stille stige, så længe medierne intet gør.

Derfor er de i gang med at svigte deres rolle i den måske største sundhedsskandale i min levetid. 

/ Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.