Ja, det er måske nok en slags click-bait, som vi kalder det, når vi med alle midler forsøger at lokke læsere til med en snedig overskrift. Jeg var ikke på date MED Jyllands-Postens tidligere kultur- og udlandsredaktør Flemming Rose, men jeg var TIL et foredrag med Flemming Rose. Om Sikkerhedspolitik. Og Rusland. Med en Tinder-date, som jeg her vil kalde for Tinder-Date 1.0, og som jeg også vil tillade mig at kalde for en smuk kvinde, hvilket også er mere flatterende.

Jeg har faktisk datet meget lidt i mit liv, for jeg har haft længerevarende kæresteforhold forud for et nogenlunde langt ægteskab i de typiske dating-år i en mands liv. Så det er ikke fordi, jeg er ekspert, men jeg tror alligevel godt, at jeg kan sige, at et foredrag om Ruslands geopolitiske anatomi var en atypisk dating-aktivitet, men egentlig ikke helt tosset. Det gav i hvert tilfælde noget at snakke om.

Historien om min første Tinder-date har faktisk et forudgående og lidt underfundigt element: Kort tid efter, at Tinder-Date 1.0 og jeg gensidigt havde swipet til højre og udløst et af de eftertragtede 'matches', udspillede sig en spøjs tilfældighed.

Efter en rund fødselsdag - omtalt i en tidligere klumme som den aften, hvor min Tinder-profil gik på omgang blandt gæsterne - finder jeg mig sent på natten i fremragende selskab med to herlige gutter. På en bar. Bestillende en runde Gin og tonic. Da jeg jo ‘er på markedet’, ser jeg mit snit til at trille en limefrugt hen til en kvinde, der står med sin veninde lidt længere nede af baren. I min overrislede tilstand har jeg sikkert tænkt noget i retning af: ‘det kan jo ingen stå for’.

Hun skuer mod trillefrugtens udgangsposition, og vi får øjenkontakt. Jeg vidste det ikke på forhånd, men dér står Tinder-Date 1.0, som jeg næsten lige har matchet med på datingtjenesten. 'What are the odds'?

Nå, vi konstaterer, at vi har matchet og får også talt lidt sammen, men denne scene udspiller sig altså før Flemming Rose-daten (på hvilken hun køligt gengiver en række mindre heldige fuldemandsbetragtninger, jeg fik sagt hin aften i baren, men som hun tydeligvis har taget for det, de var, og nu kan slå det hen og gøre passende grin med).

Efter foredrag og debat om hvorvidt vi ud fra et destabiliseringsperspektiv skal frygte Rusland, lusker vi hen på en udmærket vinbar i nærheden. Her får vi et par glas, og set fra min side går det faktisk ret godt med daten. Tinder-Date 1.0 er beleven og sjov. Hun har som forarbejde læst op på datingens indre regelsæt og bl.a. fundet allehånde lister over emner, man endelig IKKE må tale om på første date. Men ak. Da hun kommer i tanke om det, og vi gennemgår listen, opdager vi til fælles fryd, at vi har overtrådt næsten samtlige regler. Men alligevel haft det ret sjovt. Tag dén, dating-kloge-Åger!

Det går op for mig, at det er trygt at date på en hverdag, for så har man ‘jeg skal tidligt op’-undskyldningen i baghånden. Men det er mindre praktisk, når man rent faktisk begge to SKAL tidligt op på arbejde, men alligevel gerne vil forbi Håbet Bodega for at slutte af med en kølig Hof på flaske. Nej, det hedder ikke Hof længere, men det siger jeg altså. Og jeg staver også ‘linie’ med ‘i’. Den kan I også tage, Dating-kloge-Åger, selvom I næppe går op i, hvad jeg mener om stavemåder med eller uden ‘i’ og ‘j’.

Hvis det var mig, der var læser af denne Tinder-klumme, var der imidlertid noget andet, jeg ville gå op i. Jeg ville tænke over, om der mon skete ‘mere’ på denne date. Hvad fulgte efter den kølige Hof? Eventuelt noget lunere? Men som gentleman er man naturligvis - men desværre for nyfigenheden - bundet af et 'don’t kiss and tell'-kodeks.

Uanset om man kysser eller ej.