Torsdag formiddag blev regeringen og Dansk Folkepartis forslag til en udtalelse i fht. Mint-sagen stemt igennem i Folketinget.

Det betyder, at regeringen indkalder til drøftelser om, 'hvorvidt der set i lyset af de aktuelle enkeltsager er behov for mindre justeringer'.

Derudover indebærer forslaget, at der bliver lavet en bedre vejledning i sager om familiesammenføring med børn, hvor der stilles krav til barnets mulighed for en vellykket integration.

Med 51 stemmer for, 23 imod og 29 hverken for eller imod kunne folketingets formand, Pia Kjærsgaard, konstatere forslaget vedtaget.

»Og hermed bortfalder de øvrige forslag,« lød det fra formanden.

Pia Kjærsgaard henviser til de to øvrige forslag, som hhv. Socialdemokratiet og SF samt Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre står bag.

Stram udlændingepolitik

Af forslaget fremgår det, at man ønsker at fastholde den stramme udlændingepolitik.

Det understregede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) også onsdag formiddag under debatten omkring de tre forslag:

Inger Støjberg (V) inviterer på baggrund af Mint-sagen udvalgte partiet til drøftelser.
Inger Støjberg (V) inviterer på baggrund af Mint-sagen udvalgte partiet til drøftelser. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det er dog afgørende for regeringen, at vi fastholder kernen i reglerne, så vi har nogle regler, der sikrer, at de børn, der skal have deres liv i Danmark, kommer hertil så tidligt som muligt. Det mener jeg, vi skylder de børn, som skal have en fremtid her i landet,« sagde Inger Støjberg.

Drøftelser om justering af loven

Her gav hun dog samtidig udtryk for, at hun på baggrund af debatten om Mint og andre udviste børn ville indkalde til drøftelser mellem Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og regeringen.

»Jeg ser debatten om de her sager som en god mulighed for at få kigget på, om der er behov for mindre justeringer af de gældende regler, så de i endnu højere grad adresserer det problem, de er skabt for at løse,« siger hun.

Og det er en invitation, som Socialdemokratiet allerede i går var indstillet på at takke ja til, selvom det kun er udvalgte partier, der er inviteret til forhandlingsbordet.

»På udlændingeområdet, vil der altid være en enkelt sag, som kommer i klemme. Men her er der tale om mange sager, hvor afgørelserne for mig slet ikke giver mening,« siger Mattias Tesfaye (S). 
»På udlændingeområdet, vil der altid være en enkelt sag, som kommer i klemme. Men her er der tale om mange sager, hvor afgørelserne for mig slet ikke giver mening,« siger Mattias Tesfaye (S).  Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Vi kommer til de forhandlinger, vi bliver inviteret til. Vi så også gerne, at de øvrige partiet var inviteret med, men vi kommer til at deltage,« siger Socialdemokratiets integrationsordfører, Mattias Tesfaye.

Det er i skrivende stund uvist, hvornår forhandlingerne skal foregå. Ministerens ord onsdag var, at det ville ske 'inden længe'. Ligesom en ny vejledning ville ligge på Udlædingestyrelsens hjemmeside 'meget snart.'