Der er desværre dårligt nyt fra tv-lægen Charlotte Bøving, der siden 2016 har kæmpet mod sin uhelbredelige tarmkræftsygdom. 

I en video fra Kræftens Bekæmpelse fortæller Charlotte Bøving, at hun har fået et tilbagefald - og at 'der er gang i min cancer igen'.

»Jeg har lige fået en dårlig besked. At der er gang i min cancer igen. Det betyder, at jeg igen skal opereres. Derfor betyder det alt for mig, at jeg har opbakning fra familie og venner,« fortæller tv-lægen i videoen.

Indtil nu har månedlige væksthæmmende indsprøjtninger holdt sygdommen i skak, men det har ændret sig efter Charlotte Bøvings scanning. 

Hun understreger, hvor vigtigt det er for hende at omgive sig med sine 'hverdagshelte', når hun endnu engang skal under kniven - dem, der er der, når hun skal til undersøgelse, får en dårlig besked eller bare har brug for et klem. 

I videoen kommer hun også med en klar opfordring til at deltage i den landsdækkende indsamling for Kræftens Bekæmpelse søndag den 7. april. 

Hun kommer selv med følgende begrundelse: 

»Du kan også være en hverdagshelt for nogen. Du kan være med til at støtte Kræftens Bekæmpelse. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel, for vi har alle brug for sociale relationer, at være der for nogen, og at nogen er der for os,« siger Charlotte Bøving i videoen. 

B.T. forsøger at få en kommentar fra Charlotte Bøving.