I snart et år har det været strafbart med op til et halvt års fængsel at misbruge andres identitet på sociale medier.

Men Stig Rossen politianmeldte for noget tid tilbage en Instagram-profil, der succesfuldt havde snydt penge ud af folk, der troede, de skrev med deres idol – og nu har han en nedslående melding.

»Jeg har været i kontakt med politiet, og så vidt jeg ved, så kan de ikke gøre noget,« fortæller den 60-årige skuespiller og sanger til B.T. under pressemødet for hans nye musical 'Askepot'.

»Det er ærgerligt, men der er for meget af det, til man kan gøre noget ved det – ikke før, Instagram ændrer reglerne i hvert fald.«

Stig Rossen til præsentationen af 'Askepot'-musicalen, torsdag 23. marts.
Stig Rossen til præsentationen af 'Askepot'-musicalen, torsdag 23. marts. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Vis mere

Tilbage i december fortalte Stig Rossen, at han var plaget af falske profiler, men blev nødt til at sætte foden ned over for særligt én profil.

En profil, der påstod at være hans 'personlige chatkonto kun for fans', og hvor personen bag direkte indrømmede over for ham, at formålet var at snyde hans fans for penge.

»Jeg melder det til politiet, for det er ulovligt at udgive sig for at være andre på nettet. Jeg er nødt til at gå til politiet og vise den her besked, for det viser forhåbentligt, at personen ikke bare gør det for at lege Stig Rossen, men også har en ond intention med det,« sagde Stig Rossen da til B.T.

Men nu viser det sig, at der desværre ikke var hjælp at hente hos politiet.

Og problemet fortsætter som førhen for den 60-årige musicalstjerne.

»Det bliver ved, jeg anmelder falske profiler dagligt,« siger Stig Rossen.

»Men jeg har fundet ud af, at man kan ikke gøre ret meget ved det, andet end at man kan blive ved med at anmelde dem til Instagram. Desværre er det nogle bots, der sidder og holder øje med det, så jeg har på fornemmelsen, at det er sådan en kamp, man bare skal blive ved med at kæmpe.«

Ifølge musicalstjernen har Instagram nemlig for vage retningslinjer for identitetstyveri – og for vag en håndhævelse af de eksisterende.

Det har ikke været muligt for B.T. at komme i kontakt med Instagram om Stig Rossens kritik.

I deres retningslinjer står der, at firmaet gør det bedste, de kan for at fjerne de profiler, der overskrider deres vilkår og regler.