Tv-personligheden Peter Ingemann opfordrer sine følgere til at holde sig væk fra mistænkelige opslag med hans billeder på. 

»Der er så mange 'pisse-ører' – der vil franarre jer penge, og de bruger blandt andet mit navn og billede på Insta og FB,« sådan indleder Peter Ingemann sit opslag på Instagram, og tilføjer: 

»Det er IKKE mig. Hold jer langt væk!« 

Flere profiler på sociale medier forsøger nemlig at narre folk, hvor de deler opslag om, at tv-kendissen skulle have lavet 'fantastiske investeringer i kryptovaluta,' og opfordrer andre til at gøre det samme. 

Men det er altså ikke Peter Ingemann, der står bag disse opslag. Og han har heller ikke lavet nogen fantastisk investering i kryptovaluta. 

»Det gør mig så ondt, og jeg bliver vred,« skriver han i et svar til B.T.

Han retter kritik mod Meta, der ejer både Facebook og Instagram. Han pointerer, at de er ekstremt hurtige til at få fjernet billeder med brystvorter, men at de ikke kan finde ud af, at få svindlere fjernet fra platformene. 

»Jeg mener nok, at der burde være penge til at ansætte rigtige mennesker, med rigtige hjerner, der kan vurdere de enkelte opslag – som en dum robot i første omgang har taget ud til overvejelse,« uddyber han. 

Det er ikke første gang, at Peter Ingemanns ansigt bliver brugt i et forsøg på at svindle. Det er heller ikke første gang, at han laver et opråb til sine følgere. 

»Jeg synes virkelig, at det er træls – men hey, det er jo meget værre for de stakkels mennesker, der måske i deres tillid til mig, måtte falde for svindelnummeret og miste penge,« fortæller han.