I dag er radiovært og influencer Maria Jencel mor til to.

Men mens hendes første babyshower med hendes og ægtemanden, P3-vært Pelle Peter Jencels i dag toårige datter Penelope blev aflyst på grund af corona, så gjorde det langt mere ondt, da hendes andet babyshower med den nu ti måneder gamle søn Bobby blev aflyst.

Det fortæller den 33-årige radiovært om i seneste afsnit af sin podcast '112 for venskaber'.

For da Maria Jencel gik højgravid rundt med sønnen i maven, glædede hun sig til endelig at få et babyshower.

Men samtidig var hun også nervøs.

For hun havde gennem længere tid selv ladet være med at invitere til større sammenkomster, fordi hun netop efter for mange dårlige erfaringer døjede med angst for aflysninger.

Men desværre lagde det babyshower, søsteren havde inviteret til, sig i rækken af disse dårlige erfaringer.

»Så sker der det, at min søster kommer hjem til mig en dag, og hun har taget alt muligt lækkert med, kager og en gave, og så er hun sådan: 'Hej, det skulle jo have været dit babyshower i dag, men alle har bare aflyst',« fortæller Maria Jencel.

Parret Pelle Peter Jencel og Maria Jencel med deres første barn, den i dag 2-årige datter Penelope.
Parret Pelle Peter Jencel og Maria Jencel med deres første barn, den i dag 2-årige datter Penelope. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Hun begynder at græde igen i podcasten, da hun fortæller om oplevelsen for et lille år tilbage.

»Jeg bliver så ked af det, når jeg taler om det. Det var så ubehageligt. Jeg gik direkte ud på badeværelset og græd bare så meget. Det var min værste frygt, der kom til live. Fordi jeg havde bare undgået det i så lang tid ved ikke at udsætte mig selv for situationen,« fortæller Maria Jencel.

I stedet ville søsteren selv forkæle hende. Men Maria Jencel kunne ikke være i det og ville helst bare høre om alle aflysningerne.

»Det viser sig så også, at der var tre piger, som ikke havde aflyst, som også er tre af mine allertætteste veninder, men min søster havde følt, at det ville være mere den der amputerede følelse, hvis de kom fire og ikke 15, som der var inviteret,« forklarer radioværten.

For grundene bag aflysningerne var mange. Der var sygdom, glemsel, træthed, andre planer, der var blevet glemt eller oprettet, og en enkelt, det aldrig var lykkedes at få fat på.

»Jeg havde det så dårligt, og jeg havde følelsen af, at jeg har jo ingen rigtige venner,« sukker Maria Jencel.

Hun havde lyst til at skrive en rundebesked og skælde dem alle sammen ud.

Men i stedet endte hun med den mere positive løsning, hvor hun skrev »en kærlighedserklæring« til de tre veninder, der godt kunne have været med.