Linse Kessler har med egne ord i mange år levet et liv på kant med loven og været i fængsel flere gange, og dét kan hun masser af røverhistorier om.

Som nu dengang, hvor hun – ung og forelsket – i en alder af bare 16 år smuglede hash for første gang.

»Bange? Slet ikke. Det var spændende,« indrømmer hun i den nye Podimo-podcast ‘På kant med loven’, hvor hun og den kendte betjent Vlado Lentz udveksler erfaringer fra hver deres side af lovens lange arm.

Som faktisk kunne have været samme side. I hvert fald røber hun, at det som barn var hendes helt store drøm at blive ‘politidame’.

Sådan gik det som bekendt ikke. Og i podcasten fortæller hun, hvordan turen var hendes allerførste store skridt ind i en kriminel løbebane.

Hun var drønforelsket. Så da hendes kæreste fortalte, at han skulle på en tur til Holland for at smugle hash, ville hun bare med.

»Vi sidder oven på 50 kilo hash. Vi er i Holland på en motorvej. Vores rude er smadret, så vi er nødt til at køre ind på et værksted. Og hvem kommer på besøg? Det gør to betjente,« fortæller hun.

Heldigvis fatter betjentene ikke mistanke til de to unge danske smuglere. I stedet sætter de sig helt bogstaveligt oven på de 50 kilo hash og begynder at hyggesnakke med parret.

Linse Kessler har aldrig lagt skjul på, at hun i årevis levede på kant med loven.
Linse Kessler har aldrig lagt skjul på, at hun i årevis levede på kant med loven. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Jeg tænkte bare ‘dét her sker simpelthen ikke’,« griner hun

»De var ti centimeter fra hashen. Den var lige under deres numser.«

Men det anede de altså ikke. Og endte med at vinke pænt farvel til det søde danske par, som med en ny forrude i bilen kunne trille tilbage til Danmark.

Mens såvel debuten som de efterfølgende ture som hashsmugler forløb uden problemer og uden at blive opdaget, ramte lovens lange arm senere Linse Kessler.

Som 18-årig fik hun den første af adskillige domme.

I sit 57-årige liv har hun således tilbragt syv år bag tremmer, og har sammenlagt 11 domme og ni fængselsophold på sit cv.

Det kan du høre meget mere om i de kommende afsnit af podcasten.