For to år siden inviterede forfatteren Knud Romer danskerne indenfor i sit hjem. Eller rettere han åbnede dørene for DR-programmet ‘Kender du typen’.

Men det blev et besøg, der kostede ham dyrt.

Knud Romer mistede nemlig en helt særlig genstand. Det fortæller han selv i Anne Glads forbrugerpodcast ‘Du kender typen’.

I podcasten afslører Anne Glad, at den 63-årige Knud Romer er mere end almindelig glad for Coca-Cola. Så glad, at han drikker halvanden liter om dagen og køber sodavand for omkring 11.000 kroner om året.

Anne Glad gennemgår Knud Romers forhold til cola i podcasten 'Du kender typen'. 
Anne Glad gennemgår Knud Romers forhold til cola i podcasten 'Du kender typen'.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men én speciel coladåse var han særligt glad for. I 10 år havde den sin faste plads på hans reol. Indtil han altså havde besøg af tv-holdet.

Sammen med Flemming Møldrup og tv-værten Anna Lin, var netop Anne Glad i forbindelse med DR-programmet på besøg hos forfatteren.

Knud Romer havde det, han selv kalder en unik og uvurderlig coladåse med teksten ‘Share a Coke with Knud’ stående fremme.

Dåsen havde han fået af Coca-Cola, som betaling for en tekst han skrev i forbindelse med, at det verdensomspændende brand kunne fejre sin 125 års fødselsdag.

Knud Romer til premiere i 2022.
Knud Romer til premiere i 2022. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men efter tv-produktionsholdet havde været på besøg, fandt Knud Romer den sjældne coladåse 'tom og kvast' i sin skraldespand.

Overfor Anne Glad beklager han sig over, at en fra produktionen drak den unikke cola. 

Men Anne Glad går i rette med forfatteren. Ifølge hende var det nemlig slet ikke dét, der skete i lejligheden, den dag, tv-holdet var på besøg.

Virkeligheden var følgende, forsikrer hun:

»Vi havde en quiz, som handlede om cola, så der måtte jo ikke stå en Coca-Cola fremme. Der stod også Knud på, og alt der er navn på, det bliver fjernet. Så rekvisitøren kom og lagde dåsen bagest i reolen. Men da lysmesteren lagde en lampe op på reolen – han vidste ikke, at colaen lå der – fik han den til at trille ned bag reolen. Den eksploderede, og derfor blev den bragt ud i køkkenet. Der var ikke nogen, der drak din cola,« fastslår livsstilseksperten i podcasten.