Det kan give litteraturanmelder og influencer Katherine Diez store problemer, at sager om plagiat lige nu rammer hende fra alle sider.

Siden Kulturmonitor – med hjælp fra det sociale medie Reddit – bragte flere eksempler på plagiat fra Katherine Diez, har Berlingske valgt at igangsætte en undersøgelse for at kortlægge, om Katherine Diez' anmeldelser til mediet også er plagieret. 

Og det betyder, at hendes samarbejder med forskellige firmaer og organisationer enten er i fare eller helt er stoppet. 

Gyldendals forlag har tidligere haft et samarbejde med influenceren, men det agter det ikke at fortsætte med.

»Samarbejdet med Katherine Diez er afsluttet før den verserende sag. Vi har ingen planer om at genoptage samarbejdet«, lyder det fra Ane Billeskov, marketingschef i Gyldendal, til DR

MSD Danmark, der har brugt Katherine Diez til at sætte fokus på HPV-vaccinen, er i tvivl, om de vil fortsætte samarbejdet.

Det fortæller presseansvarlig Sofie Ustrup til B.T.

»Det her er en alvorlig sag, og derfor har vi valgt at sætte samarbejdet på pause. Vi tager det meget seriøst, at der er de her anklager, men vi har endnu ikke taget en endelig beslutning.« 

De venter dog, til de har det fulde overblik, inden de ved, om de vil fortsætte eller ophøre med at samarbejde med influenceren. 

Har I været i kontakt med Katherine Diez efter beskyldningerne om plagiat? 

»Vi har været i kontakt med hendes agent. Han var meget forstående over for vores valg.« 

Spurgte I agenten, hvordan Katherine Diez forholder sig til beskyldningerne om plagiat? 

»Nej, det kom ikke op. Det var en konstatering af situationen,« lyder det. 

Bookbeat, der også havde et samarbejde med Katherine Diez i 2023, oplyser til kulturmonitor, at man stoppede samarbejdet i starten af 2023, og at de ikke har planer om at genoptage det. 

Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup har tidligere udtalt til eget medie, at Katherine Diez ikke længere er tilknyttet som anmelder.

Hun har i forbindelse med anklagerne om plagiat iværksat en undersøgelse.

»Selvom den pågældende freelancer er stoppet, er det afgørende for vores troværdighed, at de anmeldelser, der ligger hos os, overholder helt almindelige journalistiske standarder,« lyder det. 

B.T. har siden tirsdag forsøgt en kommentar fra Katherine Diez, men hun har ikke besvaret vores henvendelser.