I næsten 20 år var Felix Smith en af de mest brugte tv-værter herhjemme.

Han har været vært på både DR, TV 2 og Discovery. 27 programmer er det blevet til gennem tiden blandt andet ‘Melodi Grand Prix’, ’DRs Juleshow’, ‘Danmark Har Talent’, Voice ’Klipfiskerne’ og senest ’Top Gear’.

Men i dag er det noget helt andet, der fylder hverdagen. Felix Smith er begyndt at lave tøj til hundeluftere.

At det netop blev dén niche, han kastede sig over, er lidt en tilfældighed, indrømmer han i et interview med Euroman. Men det markante karriereskifte var opfyldelsen af en gammel drøm, fortæller den 46-årige.

Sammen med Christopher Læssøe var Felix Smith vært på TV2's underholdningsprogram 'Danmark Har Talent'. Foto Jonas Skovbjerg Fogh.
Sammen med Christopher Læssøe var Felix Smith vært på TV2's underholdningsprogram 'Danmark Har Talent'. Foto Jonas Skovbjerg Fogh. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Det sidste program, som Felix Smith var vært på, var den danske version af ’Top Gear’ på Discovery.  Men i modsætningen til det engelske moder-program, der kører på 32. sæson, så holdt den danske version kun en enkelt sæson.

Derfor stod Felix Smith i 2021 uventet arbejdsløs. Da hans far døde, og han kort efter selv blev skilt, var det en anledning til at tage livet op til revision.

Efter 20 år i tv-branchen, hvor han blev flyttet fra det ene projekt til det næste, syntes Felix Smith, at det var tid til at tage sine egne beslutninger. Og én beslutning blev altså at takke ja til at blive medejer af et firma, der designer tøj til hundeejere. Det har han ikke fortrudt, siger han til Euroman.

»Nu er det mig selv, der bestemmer og siger ja og nej til ting i stedet for at blive kastet rundt i manegen. Det har givet mig en større respekt for mig selv, fordi jeg har fået friheden til at kunne bestemme over mit eget arbejdsliv. Jeg føler mig mere voksen, end jeg nogensinde har gjort.«

Allerede da han i 2021 deltog i Discovery-programmet 'Over Atlanten' åbnede han op om sine overvejelser om fremtiden og gjorde det klart, at han formentligt havde haft sit sidste job som tv-vært.

»Af natur er jeg nok sådan et menneske, der gerne vil prøve forskellige ting. Det med at lave fjernsyn, det har jeg i hvert fald prøvet, og det kan sagtens være, jeg skal blive ved med det, men lige nu der et naturligt sted at stoppe op og tænke over, om der var andre ting, der kunne være sjovt at prøve.«