Et kostbart maleri vender hjem efter halvandet års familiedrama. 

For nu er Pilo-maleriet atter kommet på plads på Valdemars Slot, efter det blev taget til gidsel i familiestriden mellem Caroline Fleming og hendes søster Louise Iuel Albinus om arven fra slottet. 

Det skriver Berlingske. 

Det var dog allerede i januar, at Civilstyrelsen afgjorde, at Caroline Fleming uretmæssigt havde fjernet maleriet, da hun tømte Valdemars Slot for de ejendele, hendes søn, Alexander Fleming, er arvtager til. 

Maleriet skulle »hurtigst muligt« afleveres tilbage, lød meldingen dengang. 

Der gik imidlertid lidt længere, da maleriet først fandt sin vej tilbage her i april. Og da den lange ventetid også røg i pressens lys, meddelte Alexander Flemings advokat pludselig, at maleriet ville blive returneret.

Her ses det hjemvendte maleri fra Valdemars Slot malet af Pilo.
Her ses det hjemvendte maleri fra Valdemars Slot malet af Pilo. Foto: Privatfoto
Vis mere

Maleriet blev fjernet fra slottet i september 2022, da Caroline Fleming rømmede slottet for dets inventar. Det nåede derfor at være væk fra sin retmæssige plads i halvandet år.

Selvom Caroline Fleming løb med slottets inventar, var maleriet dog ikke én af de ting, hun kunne tage med sig. Det er nemlig omfattet af en klausul, hvori der står, at det ikke må fjernes fra slottet.

Klausulen fra 1923 omfatter 14 genstande, der - så længe familien Iuel ejer Valdemars Slot - ikke må fjernes, da de har stor historisk betydning. Maleriet, der forestiller slotsfruen Anne Margrethe Juel, er en af de genstande. 

Efter sagen om maleriet har fået så stor opmærksomhed, har Lousie Iuel Albinus og hendes mand besluttet sig for, at det skal vises frem til offentligheden, når Valdemars Slot igen åbner sine døre for offentligheden i 2025.