De sociale medier har gjort det nemmere at skrive til offentlige personer. Derfor sker det langt oftere end tidligere, at folk udsættes for koordineret chikane.

Det siger Benjamin Boe Rasmussen, der er formand for Dansk Skuespillerforbund.

»Det er klart blevet værre de seneste år. Fordi du kan kommunikere direkte til stjernerne, er chikanen nærmest blevet en disciplin,« siger han til B.T.

Han udtaler sig til B.T., efter det kom frem, at skuespilleren bag karakteren Onkel Reje har sygemeldt sig med stress efter vedvarende digital chikane.

Benjamin Boe Rasmussen fortæller, at det er blevet et reelt problem, at hans medlemmer bliver chikaneret, hvis de udtaler sig om, eller medvirker i ting, der handler om nogle særlige emner.

»Hvis folk udtaler sig om eksempelvis corona, identitetspolitik eller ligestilling, modtager de tit trusler. Det er slet ikke unormalt, at de får dødstrusler,« siger han.

I sagen om Onkel Reje udtaler Morten Skov, der er B&U chef i Danmarks Radio, til Berlingske, at der er tale om et koordineret angreb.

Det er noget, som Benjamin Boe Rasmussen godt kan genkende fra sit arbejde som formand for Dansk Skuespillerforbund.

»Det er ofte tydeligt i de her sager, at folk aftaler angrebene. Det sker typisk ikke offentligt, men man kan se, at det er koordineret,« siger han.

Han fortæller, at han kender til mange sager, hvor chikanen har påvirket folk dybt.

»Desværre er de sociale medier blevet et effektivt våben. Folk (skuespillere, red.) bliver drevet derud, hvor de mister modet,« siger han.

Benjamin Boe Rasmussen siger, at han tror opmærksomhed om emnet, er den bedste måde at gøre problemet mindre på.

»Folk skal vide, hvor stor en skade det kan gøre på mennesker. De glemmer, at der sidder et menneske af kød og blod i den anden ende,«  siger han til B.T.