Kongehuset rider på en bølge af popularitet – og den nye udstilling om kong Frederiks liv nyder også godt af den positive medvind. 

For nu fortæller kommunikationschef hos Kongernes Samling, Nanna Ebert, at besøgstallene for udstillingen 'Frederik 10. - Konge af i morgen' på Amalienborgmuseet har været rekordhøje fra dag ét. 

Det skriver Billed-Bladet.

»Det er helt vildt! Talmæssigt er vi gået direkte fra lavsæson til højsæson på en enkelt dag allerede på udstillingens åbningsdag. Hvor vi normalt har omkring 300 gæster om dagen, har der været 1200-1400 gæster dagligt,« siger Nanna Ebert til ugebladet.

Hun forklarer endvidere, at tronskiftet har vækket en enorm interesse for Kongehuset og monarkiet, og at der derfor er mange, der har lyst til at se udstillingen om kong Frederik. 

Den store interesse gælder også de royale udstillinger, der kan ses på Rosenborg Slot. 

Faktisk har de rekordhøje besøgstal fra Amalienborgmuseet og Rosenborg Slot allerede overgået tallene fra udstillingen 'En dronnings smykkeskrin' fra 2022, der bød på over 200 smykker fra dronning Margretes samling. 

Udstillingen 'Frederik 10. – Konge af i morgen' vises indtil 8. september 2024 på Amalienborgmuseet, hvorefter den rykker videre til det jyske i Koldinghus.

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder.