En ny kampagne på Instagram kræver boykot af Eurovision, og flere store danske stjerner er iblandt støtterne. 

Antallet af underskrifter er i skrivende stund steget fra 10.000 til 50.000 på mindre end et døgn.

Stjernerne, der bakker op, tæller blandt andet Infernal-sangerinde Lina Rafn, D-A-D-forsanger Jesper Binzer, samt store navne som MØ, Tessa og Raske Penge, der alle har tilsluttet sig kampagnen.

Dem, der har tilsluttet sig kampagnen, deler den samme tekst. Den peger på, at titlen på Israels bidrag, 'October Rain', er 'en direkte og ubestridelig reference til angrebet den 7. oktober' - og det strider imod reglerne om, at Eurovision-sange skal være upolitiske. 

I teksten sammenligner man situationen med Rusland, der blev udelukket i 2022 efter invasionen på Ukraine. At Israel ikke bliver udelukket som følge af krigen i Gaza, kalder kampagnen for 'hyklerisk'. 

Kampagnen på MØs Instagram-story. Screenshot er fra 10:35. 
Kampagnen på MØs Instagram-story. Screenshot er fra 10:35.  Foto: B.T.
Vis mere

B.T. forsøger at få en kommentar fra nogle af de danske kunstnere, der har skrevet under på kampagnen.

Debatten om Israels plads i konkurrencen har rullet i flere uger, og EBU, arrangøren bag Eurovision, har indkaldt til hastemøde for at drøfte landets bidrag. 

Israel har ligeledes truet med at trække sig fra den internationale sangkonkurrence, hvis landet bliver bedt om at ændre teksten i sangen.

Der er endnu ikke kommet nogen officiel udmelding fra EBU om en afgørelse. 

EBU står dog fast på, at det er en »upolitisk sangkonkurrence«, og derfor skal de vurdere, om Israels bidrag har et politisk budskab.

Eurovision-ekspert Mila Kovalj har tidligere fortalt til B.T., at det især er titlen på Israels bidrag, der kan få landet diskvalificeret fra konkurrencen. Det kan du læse mere om HER.