Normalt er det hendes karakterer, hun bringer i uføre, men mandag var det stjerneforfatteren Anna Grue selv, der havde en dramatisk oplevelse.

En oplevelse, som betyder, at hun de næste fem uger skal gå med gips og skinne.

På Instagram har hun delt, hvordan det kunne gå så galt.

'Det begyndte så godt i eftermiddag. Gåtur i frostvejr, en virkelig skøn træhule, et hemmeligt hjørne bag Audebodæmningen – og bang, en brækket arm, en læderet finger og fjæset lige ned i asfalten, da den her klodsmajor til sidst snublede på parkeringspladsen,' skriver hun.

Audebodæmningen ligger ved Lammefjorden mellem Avdebo og Gundestrup. Redningsmanden- eller kvinden kom aldrig, da 20 biler blot kørte forbi uden at stoppe. Derfor måtte Anna Grue kæmpe sig på benene og med én arm køre tilbage til Holbæk, hvor hun fik afleveret sin hund, før hun satte sig ind i taxa mod skadestuen.

'Og så lige op til jul! Jeg går ikke op og lægger mig, Hans Christian. Jeg ligger her allerede,' skriver hun med henvisning til Maude fra 'Matador'.

66-årige Anna Grue slog for alvor sit navn fast med krimiserien om den skaldede detektiv Dan Sommerdahl, der har været inspiration for TV 2 Charlie-serien 'Sommerdahl'.

»Jeg er meget tilfreds. Det tog mig lige lidt tid, da jeg fik at vide, at de ville gøre Dan til politimand og ikke privatdetektiv. Men da jeg havde sagt ja og slugt den, så var det egentlig ret logisk. Det fungerer meget bedre i tv-serien. Det er ikke min Dan, men en anden og god udgave,« har hun tidligere fortalt til Ritzau om serien, hvor hovedrollen spilles af Peter Mygind. 

De seneste år har hun været aktuel med en såkaldt 'hyggekrimi'-serie om efterlønner Anne-Maj Mortensen, der løser mordgåder i sit lokalområde.