Bestsellermilliardæren Anders Holch Povlsen er kendt for sin sikre næse for gode forretninger.

Men da han investerede i skokæden Bianco, gik det ikke helt som forventet, og Holch Povlsen endte med at sælge størstedelen af kæden. Men måske skulle han have haft lidt mere is i maven?

I hvert fald ser det nu ud til, at Bianco har fået vendt bøtten, så millionerne atter ruller den rigtige vej.

I det seneste regnskab for 2021/2022 kan kæden fremvise et overskud på 1,5 millioner kroner efter skat, skriver Finans.

Anders Holch Povlsen er kendt som en driftig forretningsmand.
Anders Holch Povlsen er kendt som en driftig forretningsmand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge Biancos administrerende direktør, Thomas Rosenvold Tygesen, så har virksomheden lagt mange kræfter i at få grønne tal på bundlinjen.

»Vi har opnået det her resultat på grund af hårdt arbejde og ved at koncentrere kollektionerne samt opbygge et stærkt wholesale-fundament,« siger direktøren til Finans.

Bianco har siden 2021 valgt at lukke selskabets butikker i Danmark og Norge for i stedet kun at satse på engrossalg – såkaldt wholesale.

Den danske skokæde blev stiftet i 1987 af René Piper Laursen. I 2016 købte Holch Povlsen sig ind i kæden, der allerede dengang var nødlidende.

Anders Holch Povlsen skød først 100 millioner i Bianco for at få 75 procent af ejerskabet. Derefter købte han også resten i 2018.

På det tidspunkt havde Bianco haft underskud i syv år, hvor det samlede tab lød på næsten 170 millioner kroner.

Efterfølgende skød Holch Povlsen flere gange millioner i den kendte skokæde, indtil han i 2021 gav op og solgte størstedelen af Bianco til design- og handelsvirksomheden Last Studio.

Holch Povlsen ejer dog gennem sit selskab Brightfolk 20 procent af Last Studio, og derved fortsat en mindre del af Bianco.

Anders Holch Povlsen ejer i dag Danmarks største tøjimperium, Bestseller, hvilket har gjort ham til Danmark rigeste enkeltperson.

Han er desuden kendt for at være flittig investor i mange selskaber og ejer blandt andet store dele af Nemlig.com, Asos, Matas, Normal, Coolshop og FC Midtjylland.