Casper Christensen har snart premiere på den Hollywood-film, han har skrevet og instrueret.

Men når science fiction-komedien 'Robots' med verdensstjernerne Jake Whitehall og Shailene Woodley i hovedrollerne skal ud i de amerikanske biografer, kommer man ikke til at se den danske komiker på den røde løber.

»Jeg har valgt ikke at flyve til USA for at være med til premieren, der har jeg valgt at blive hjemme,« fortæller Casper Christensen til B.T.

For selvom det var en fantastisk drøm at være med til at instruere verdensstjerner og skrive et manuskript til det amerikanske marked, så prioriterer Casper Christensen sin familie hjemme i Danmark.

»Jeg har to små børn herhjemme, som jeg gerne vil være sammen med, og så synes jeg, det var lidt meget at flyve frem og tilbage for det, når jeg har set filmen rigtig mange gange, så jeg bliver hjemme,« forklarer den 54-årige komiker.

Casper Christensen med sin hustru Isabel Christensen og sit ældste af fire børn, datteren Cajsa og hendes veninde, til gallapremieren på filmen 'Klovn the Final' for små tre år tilbage.
Casper Christensen med sin hustru Isabel Christensen og sit ældste af fire børn, datteren Cajsa og hendes veninde, til gallapremieren på filmen 'Klovn the Final' for små tre år tilbage. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Casper Christensen har allerede flere manuskripter og projekter i støbeskeen til Guds eget land.

Alligevel ved han, at han aldrig vil væk fra Danmark.

Heldigvis kan det meste også klares over en videoforbindelse hjemme fra landstedet i nordsjællandske Tikøb.

»Jeg elsker det her skønne land, vi bor i. Det er her, jeg er vokset op, og det er her, jeg føler mig hjemme. Nu har jeg været meget rundtomkring, og jeg kan ikke forestille mig at bo andre steder. Så det er super dejligt og super nemt, at man ikke går og er fristet af at skulle flytte til udlandet.«

Men mest af alt er det livet som familiefar, der trækker.

»Jeg har fire børn, og dem vil jeg ikke væk fra. De små har jo ikke noget at skulle have sagt, men jeg synes ikke, jeg har lyst til at trække dem til udlandet, og de store har jo deres eget liv her, så der ville jeg skulle væk fra dem, og det har jeg ikke lyst til.«

Casper Christensen har to sønner, treårige Jagger og seksårige Cooper, med hustruen Isabel Christensen.

Derudover har han skibskokken Marvin på 22 år og den teologistuderende Cajsa på 25 år fra ægteskabet med den tidligere tv-vært Anette Toftgård.

Komiker Casper Christensen.
Komiker Casper Christensen. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Og selvom der er riv efter ham i USA, så har Casper Christensen også stadig sine podcast og tv-projekter herhjemme i Danmark.

»Jeg elsker at arbejde i Danmark, og her er folk altså lige så dygtige. Det er nogle lidt længere dage, man tager i USA, hvor man knokler i nogle flere timer, men det er den eneste forskel.«

Snart er der så premiere på hans amerikanske komedie 'Robots'.

Og selvom det er store Hollywood-navne i hovedrollerne, så regner Casper Christensen ikke med, at det er her, den helt store formue skal tegne sig.

»Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne have, at den går godt, og jeg tjener også på, hvis den går godt,« røber Casper Christensen.

Han er blevet betalt for at instruere og skrive manuskriptet, og så får han også procenter oveni af det, filmen ender med at spille ind.

»Jeg kommer ikke til at have noget underskud, for jeg hæfter ikke for noget. Men jeg regner heller ikke med at blive mangemillionær på en spillefilm derovre. Det er heller ikke pengene, der driver det her værk, men fordi det har været en fantastisk oplevelse at arbejde med nogle verdensklasseskuespillere og at være en af de første, der har fået lov til at skrive min egen komedie og instruere den i USA.«