Den kendte vært Anne Glad har fået kritik efter, at hun brugte sin licensfinansieret platform, DR-podcasten, 'Du kender typen' til at reklamere for Pelle Peter og Maria Jencels milliondyre villa i Brønshøj, der for tiden er til salg.

I podcast-afsnittet gjorde værten nemlig opmærksom på, hvor man kunne finde villaen og hvilket firma, der står bag salget. 

»Ja, man kan gå ind på Home og søge på Veksøvej 73, og så kan man se nogle fine billeder af den her smukke, smukke villa, så skynd jer at gøre det,« lød opfordringen. 

Det gjorde hun, efter at Pelle Peter, der selv er DR-vært, og Maria Jencel gjorde opmærksom på, at den var til salg. 

»Vi skal lige sælge huset, før vi får lov til at købe (En ny bolig, red.). Så hvis du vil købe en vidunderlig villa i ret god stand, med nyt køkken, stor have med egern, i ret go stand, så skynd jer,« lød det fra parret i podcasten.

Parret gjorde sammen med værten stor reklame for deres villa, der er til salg for tiden. 
Parret gjorde sammen med værten stor reklame for deres villa, der er til salg for tiden.  Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Vis mere

I Presselogen på TV 2 søndag kritiserede flere mediechefer, at Anne Glad var så informativ om parrets villa.

Anton Geist, der er journalistisk chefredaktør på Dagbladet Information, mente ikke, at licenskronerne måtte gå til reklame, og han påpegede også, at det jo var en anden DR ansats hus, der blev reklameret for. 

»Det er jo ekstra pikant, fordi Pelle Peter er ansat på DR – og DR så laver den her podcast, hvor han får mulighed for at reklamere for sit hus.«

På samme måde mente Amalie Kestler, der er chefredaktør for Politiken, at det ikke hørte hjemme på DRs platforme. 

Og der står da også i DRs egne etiske retningslinjer, at man skal undgå at bruge DR-programmer til skjult reklame.

Skjult reklame definerer de for eksempel som 'rosende omtale af en vare eller tjenesteydelse i et program'. 

Efter kritikken har DR da også valgt at ændre i programmet. 

Sekvensen hvor Pelle Peter Jencel, Maria Jencel og Anne Glad taler om huset, hvor det kan findes, og at det er til salg – er nu klippet ud. 

DR har også valgt at vedhæfte en skrivelse til programmet fra 31. oktober. 

'Den 31. oktober 2023 medvirkede parret Maria Jencel og Pelle Peter Jencel i et afsnit af podcasten »Du Kender Typen« om deres forbrug og privatøkonomi.

'Parret fortalte blandt andet om deres flytteplaner og igangværende hussalg, men efter publicering af afsnittet er en sekvens redigeret ud, hvor værten roste huset og eksplicit henviste til boligannoncens placering på nettet,' lyder det. 

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Anne Glad for at høre, hvad hun tænker om kritikken, og at programmet nu er ændret. 

Hun har skrevet tilbage, at hun pænt afholder sig fra at svare. 

B.T. forsøger ligeledes at få en kommentar fra Jencel-parret, hvorfor de som nuværende og tidligere DR-ansat valgte at reklamere for deres hus i programmet.