Efter ti sæsoner er det helt slut med ‘Badehotellet’.

Sidste omgang af den populære TV 2-serie er snart færdig optaget, og det er trist, mener en af skuespillerne i serien, Amalie Dollerup.

»Det går op og ned, men det er ved at være tiden, hvor jeg virkelig bliver trist over det. For der er allersidste sæson.«

Sådan sagde hun onsdag aften, da hun var til premiere på den nye danske film ‘Hygge’.

Amalie Dollerup, da TV 2 holder pressemøde på 'Badehotellet' i Risby Studierne i Albertslund, torsdag den 27. januar 2022. Sæson 9 har premiere 6. februar 2022.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Amalie Dollerup, da TV 2 holder pressemøde på 'Badehotellet' i Risby Studierne i Albertslund, torsdag den 27. januar 2022. Sæson 9 har premiere 6. februar 2022.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Amalie Dollerup har været med i ‘Badehotellet’, siden den allerførste sæson blev vist i 2013.

Hun kommer især til at savne alle sine kollegaer. Og det gælder både skuespillerne og alle dem, hun har mødt bag kameraet.

»Jeg har for eksempel haft den samme frisør siden første sæson,« siger hun og fortæller, hvordan skuespillerlivet normalt byder på projektansættelser på en eller tre måneder ad gangen, før man skal videre til noget nyt.

»Derfor er det meget unikt, at det her tv ensemble, som er så godt og trygt, har været min base i ti år,« siger hun. 

Undervejs er der sket meget i hendes eget og kollegaernes liv:

»Der er kommet børn til, vi har været gennem skilsmisser og haft forældre, der er døde. På den måde er det helt særligt at følges ad så længe arbejdsmæssigt og privat,« siger Dollerup, der selv er gift med skuespiller, Andreas Jebro, der de sidste par år er kommet med ombord på 'Badehotellet'-holdet som modstandsmanden, Claus Villumsen.

Udover optagelserne til den sidste sæson af TV 2-serien, er Amalie Dollerup om kort tid aktuel i et andet TV 2-projekt – nemlig dramadokumentaren ‘Det sindssyge eksperiment’.

Her spiller hun sammen med Søren Pilmark hovedrollerne i fire afsnit, der blotlægger en psykiatriskandale, hvor et lægehold udsatte danske patienter for forsøg med LSD.