Selvom året 2023 blev fyldt med gode oplevelser, var der alligevel noget, der skyggede for Lord Siva.

I et ærligt opslag på Instagram deler sangeren, der har det borgerlige navn Brian Sivabalan, hvordan han blev ramt af en fødselsreaktion efter fødslen af sit og Ulrikke Toft Simonsens andet barn. 

'2023 er året hvor jeg blev far igen, købte et hus og blev gift, men det var også året, hvor jeg fik en fødselsreaktion i forbindelse med mit andet barn,' lyder det indledningsvist. 

Og det overraskede sangerne, da han faktisk ikke vidste, at det var en mulighed for mænd at opleve den slags reaktioner. 

'Noget som jeg overhovedet ikke kendte til fandtes (hos mænd). Noget som der virkelig hjælper mig igennem det, er mine venner og familie og min overbærende sol Ulrikke. At jeg har jer og min musik at fordybe mig i, er jeg så taknemmelig for.' 

Han kommer også med en opfordring i sit opslag. 

'Og vil bare sige, at hvis du går og dealer med skyer og uvejr inde i dig, så ræk ud. Nogle gange hjælper det at sige højt. Det her er nok mit forsøg på at prøve at sige det så højt jeg kan.' 

Parret har to børn sammen og er gift. 
Parret har to børn sammen og er gift.  Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hos Babyinstituttet - en sammenslutning af jordmødre - skriver de om netop en fødselsreaktion. 

Her står der, at en reaktion kan udvikle sig til en fødselsdepression, der er en alvorlig tilstand. 

Derfor anbefaler de også, at man søger hjælp, hvis man oplever reaktioner.

Noget at det man skal være opmærksom på er gentagne grådanfald, svært ved at sove, en følelse af ikke at være god nok eller blive overvældet af angst og usikkerhed.