Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Bornholmerpige blev opdaget på Facebook

For halvandet år siden gik en helt almindelig pige rundt på HF-studiet på sin hjem-ø Bornholm og funderede over, hvad fremtiden skulle bringe, da et brev landede i hendes indbakke på Facebook. En lokal amatørfotograf manglende en model og var faldet for hendes lange lyse hår og en naturlig figur, som er få andre forundt. Hun sagde ja, og det kom til at ændre alt. I dag har hun skiftet navn til det internationalt klingende Zienna Eve og rejser verden rundt som professionel model af den slags, der får mænd til at tabe kæben på jorden.

Sådan lyder den ultra-korte version af historien om Danmarks nyeste stjerneskud på den internationale modelhimmel. Deling af billeder på Facebook og rygter om en ny nordisk superbabe har uden indblanding af agenter og bureauer på rekordtid gjort den nu 19-årige bornholmer til et brandvarmt navn fra Athen til Miami, hvor fotografer i international topklasse står i kø for at få hende foran kameraet.

Se billederne: Her er Bornholmerpigen, der blev opdaget på Facebook

Alt sammen uden at hovedpersonen selv helt har forstået, hvad det er, der er ved at ske.

- Jeg havde aldrig selv tænkt over, at jeg skulle være noget særligt på den måde eller drømt om at blive model. Jeg tænkte bare, at det ville være en sjov oplevelse at få taget nogle billeder, da jeg fik tilbuddet, og sådan er min tilgang til det faktisk stadig. Jeg styrer det selv og siger kun ja til det, jeg synes lyder sjovt. Måske er det derfor, det ikke rigtig er gået op for mig, at det faktisk er blevet mit arbejde. Det hele er bare gået så vildt hurtigt, fortæller Zienna Eve til BT.

Hun er netop hjemvendt fra Utah i USA, hvor hun blev fløjet ind for at posere til den såkaldte Hotshots-kalender, der udkommer hvert år og hvis overskud går til sårede veteraner fra militær og politi gennem fonden Help for heroes. De øvrige modeller var hovedsageligt kendte ansigter fra branchen med fanskarer på flere hundredetusinde mennesker på Facebook og Twitter, og for den blonde pige fra Bornholm var opgaven en drøm, der gik i opfyldelse.

- Da jeg begyndte at lave modelarbejde, så jeg nogle af billederne fra Hotshots og syntes, det var noget af det flotteste og fedeste, jeg nogensinde havde set. Jeg tænkte, at det ville være det ultimative at få lov at lave det. Og så er det jo bare vildt, at de faktisk et år senere har valgt mig ud af mange hundrede piger med meget mere erfaring, siger hun.

Læs også: Klub-direktør om kvindelig linjevogter: Hun burde posere i Playboy

Det er også blevet til opgaver for blandt andet den slovenske udgave af Playboy, og flere optrædener i anerkendte internationale magasiner er på vej, fortæller Zienna uden at kunne løfte sløret for, hvilke der er tale om.

-Det er bladene, der bestemmer, hvornår det må offentliggøres, forklarer hun.

Drømmen er en dag at få lov at optræde forsiden af det legendariske Playboy USA. Skal det lykkes, kræver det dog, at den blonde bornholmer smider alt tøj og optræder helt nøgen på billeder. Det har hun hidtil sagt nej til, men er det Playboy USA, der spørger, kan svaret meget vel blive et andet, afslører hun.

-Selv min mor siger, at jeg ikke skal være så sippet, hvis det er Playboy i USA. Der er jo så mange piger, der smider tøjet for meget mindre, siger hun. 

Andre læser også