Det er vist ingen overdrivelse at påstå, at digteren Yahya Hassan for tiden gør usandsynlig meget væsen af sig. Listen over bizarre og groteske hændelser de seneste uger er lang. Meget lang.

Og nu kan endnu én føjes til listen. For i et stort interview med Politiken, erklærer han nu krig.

»Jeg er gået i krig! Dem, der kommer nu, de tror, de er store, og tror, de er seje og tror, de kan gå rundt og afpresse folk og true folk og slå folk uden grund, dem kommer jeg til at dræbe, lige så snart de prøver på noget. Og jeg véd, jeg har retten på min side. Fordi jeg véd, jeg ikke vil skade nogen mennesker uden grund. Jeg ved, det kun vil være i lovligt nødværge, og det er jeg parat til at føre beviser for i retten sammen med mine advokater ...« siger han bl.a. i interviewet.

Og man skal ikke lede længe på hans Facebook-side for at finde opslag, der understøtter Yahya Hassans kontante udmelding.

Lørdag skrev han således, at han 'smadrede fire perkere' foran sin blok.

Og for blot en uge siden påstod han, at nogen havde forsøgt at brænde hans familie levende, og at han er begyndt at patruljere i området omkring sin families blok.

For to uger siden trak han også overskrifter, da den kun 20-årige digter i vrede forlod et liveinterview på TV2.

Summen af de bizarre optrin har fået flere til at spekulere i, om der i virkeligheden blot er tale om bevidste mediestunts som optakt til, at Yahya Hassans anden digtsamling kommer om kort tid.

»Han brygger hele tiden videre på sin historie, den voldsomme opvækst, voldelige fortid og hvordan han er gået fra at være en lille umoden dreng til nu at være en intellektuel og skarp person. Set ud fra den betragtning mener jeg helt sikkert, at han er med til at promovere sin historie, sine digte og gøre, at der er endnu mere at fortælle,« som PR-ekspert Lasse Gammeljord fornylig sagde til bt.dk.