Digteren Yahya Hassan har været en ombejlet herre i medierne den sidste uge, og selv om omtalen ikke just har været positivt, så kan det gavne den unge digter.

Tirsdag blev Yahya Hassan tilbageholdt af politiet, efter han angiveligt skulle have kørt bil narkopåvirket. Efterfølgende meddelte Nationalpartiet, at de havde ekskluderet Yahya Hassan, og senere tirsdag aften forlod Yahya Hassan et interview med TV2 News.

Ovenstående er bare et lille udsnit af det, som den unge digter har været involveret i inden for den seneste uge.

Alt sammen kommer som optakt til Yahya Hassans nye digtsamling, der ifølge Yahya Hassan selv skulle være på vej, og som forlaget Gyldendal i øvrigt også kan bekræfte over for BT.

Og det kan meget vel have en positiv effekt på Yahya Hassans kommende digtsamling, vurderer Lasse Gammeljord, der er pr-ekspert og direktør i virksomheden BullsEye Communications.

»Det vil helt sikkert have en positiv effekt. Han falder ind under en kategori af personer, hvor han er et navn, en artist og lidt en mediepersonlighed - en reality-kendis, og det er sådan med de her personer, at de næsten kan gøre hvad som helst, og så er de en historie.«

Kan der være tale om et nøje kalkuleret pr-stunt?

»Man kunne selvfølgelig godt forestille sig det, men jeg tænker egentlig, at han er den type person, der agerer i affekt, og derfor er tingene ikke altid lige overvejet.«

Han skal levere noget

Selv om det ikke nødvendigvis er et planlagt pr-stunt, så er Yahya Hassans massive optræden i de danske medier den seneste tid medvirkende til, at han hele tiden formår at promovere sig selv og markere sig i folks bevidsthed, mener Lasse Gammeljord.

»Han brygger hele tiden videre på sin historie, den voldsomme opvækst, voldelige fortid og hvordan han er gået fra at være en lille umoden dreng til nu at være en intellektuel og skarp person. Set ud fra den betragtning mener jeg helt sikkert, at han er med til at promovere sin historie, sine digte og gøre, at der er endnu mere at fortælle.«

Men hvor realitykendisser i langt de fleste tilfælde langsomt forsvinder fra folks bevidsthed, så er Lasse Gammeljord overbevist om, at Yahya Hassan i højere grad vil fortsætte med at være en »mediepersonlighed«.

»Vi ser gang på gang, at mange realitypersoner bliver ved med at poppe op i mediebilledet, selvom de ikke har en skid at byde ind med. Men det har Yahya Hassan rent faktisk. Han er en skarp dreng, så jeg tror, han kan blive ved lang tid frem«.

Lasse Gammeljord opfordrer dog Yahya Hassan til at droppe sine »krumspring«.

»Men på sigt skal han levere noget i den anden ende som forfatter. Noget smuk og unik prosa. Kan han kombinere sit bad boy-image og forfatterskab, så brander han sig stærkt.«

Se dele af TV2's interview med Yahya Hassan herunder.