ARKIVFOTO 2013 af Yahya Hassan- - Se RB 7/4 2015 06.59. Yahya Hassan stiller op for Nationalpartiet. Den 19-årige digter ønsker at være med til at forene "de forskellige mennesker i vores samfund".Yahya Hassan går nu ind i politik. Den unge digter bliver kandidat for Nationalpartiet, der blev stiftet i november sidste år. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2015)
ARKIVFOTO 2013 af Yahya Hassan- - Se RB 7/4 2015 06.59. Yahya Hassan stiller op for Nationalpartiet. Den 19-årige digter ønsker at være med til at forene "de forskellige mennesker i vores samfund".Yahya Hassan går nu ind i politik. Den unge digter bliver kandidat for Nationalpartiet, der blev stiftet i november sidste år. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2015) Foto: Claus Bech

Den 20-årige digter er efter eget udsagn blevet forsøgt myrdet tre gange bare i år.

Året 2016 er startet med en massiv mediebevågenhed for digteren Yahya Hassan. Han udvandrede fra et interview med TV 2, han har delt Facebook-videoer, hvor han tilsviner bandegrupperingen Black Army, han har været involveret i biljagt med politet og angiveligt været udsat for mordforsøg.

Lørdag aften slog han billeder op på sin Facebook-profil. Billederne viste en blodig Yahya Hassan, der var kommet svært til skade. Tre mænd med sabler skulle have forsøgt at tage livet af ham, hvorfor han efter sigende sprang ud foran en varevogn.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hele tre gange inden for de seneste to måneder er Yahya Hassan blevet forsøgt dræbt ifølge ham selv. I et interview med Metroxpress fortæller han nu, hvorfor han gentagne gange har været nødsaget til at flygte for sit liv.

TV2

»Det, der startede alt det her ballade, er, at jeg skrev en digtsamling, som alle godt kunne lide, og det er sådan set det eneste, jeg har gjort galt. For jeg begyndte bl.a. i mine digte også at udtale mig kritisk om islam, hvilket antændte nogle ting i visse kriminelle kredse,« siger Yahya Hassan til Metroxpress.

Artiklen fortsætter under billedet.

Til mediet fortæller han, at han ikke fortryder noget.

Derudover fortæller Yahya Hassan, at han har skrevet 50 sider af sin nye digtsamling, som han efter eget udsagn ville være nået længere med, hvis ikke der havde været tumult omkring ham.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.