Yahya Hassan.
Yahya Hassan. Foto: David Leth Williams

Den 20-årige digter afviser blankt alle anklager mod ham, efter han blev anholdt efter en biljagt med politiet i Aarhus.

»Jeg afviser alle anklagerne imod mig. Jeg bliver forfulgt af politiet, de overvåger mig og de chikanerer mig,« fortæller Yahya Hassan tirsdag aften til BT.

Digteren fortæller desuden, at han samme aften er på vej til behandling hos vagtlægen, fordi han, ifølge eget udsagn, har fået tæsk og er blevet sprøjtet i ansigtet med peberspray af politiet.

BT har sent tirsdag aften forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Østjyllands Politi.

Yahya Hassan

Yahya Hassans advokat bekræftede tidligere på dagen til Ekstra Bladet, at hans klient var blevet anholdt i forbindelse med en biljagt i Aarhus, og Østjyllands Politi kunne efterfølgende bekræfte, at en tyve-årig mand var blevet anholdt.

»Jeg kan bekræfte, at der har været en episode tirsdag middag i det nordlige Aarhus på Randersvej, hvor vi eftersætter en bil. Bilisten kører af vejen ved Søftenvej nord for Aarhus, men fortsætter herefter til Trige Centervej. Her bliver der foretaget en anholdelse af en 20-årig mand. Han er fortsat i vores varetægt her til eftermiddag (tirsdag eftermiddag, red.). Jeg har ingen kommentarer til, hvad han er sigtet for,« siger Carsten Dahl, vagtchef hos Østjyllands Politi.

Ekstra Bladet har desuden været i kontakt med et øjenvidne til biljagten, der fortæller følgende:

»Pludselig kommer der en masse politibiler flyvende efter en Mercedes. Mercedes' kører galt og føreren, en ung mand, stikker af til fods, men bliver hurtigt stoppet af politiet. Jeg ser tydeligt, at den anholdte er Yahya Hassan. Det var jeg slet ikke i tvivl om,« siger Mads Nielsen til Ekstra Bladet.

I kølvandet på anholdelsen medelte Nationalpartiet tirsdag ved 21.00-tiden både på Facebook og via Twitter, at man har valgt at eksludere Yahya Hassan fra partiet.

»Vi har haft en drøftelse i bestyrelsen på baggrund af den seneste tids tumult. Han er tilsyneladende en mand, der har gang i meget i sit liv. Efter en række episoder er vi kommet frem til, at hans opførsel ikke er forenelig med vores parti. Det virker ikke til, at politik er det, der fylder mest i hans lige nu,« siger Nationalpartiets formand Kashif Ahmad til Ritzau.

Kort tid efter svarede Yahya Hassan dog selv tilbage på Facebook, hvor digteren skrev, at han 'melder sig ud af Nationalpartiet'.

Inden anholdelsen talte BT tirsdag formiddag med Yahya Hassan, hvor han blandt andet fortalte om sit forhold til Østjyllands Politi, som stod bag anholdelsen, og som den 20-årige digter beskylder for at chikanere ham.

Yahya Hassan får hovedrolle i ny tv-serie - 1

Yahya Hassan overfaldet

»Siden jeg vandt retssagen mod PET, har Østjyllands Politi været efter mig. Jeg bliver stoppet i tide og utide. Hvis jeg ikke har slukket for alt signal omkring mig, kommer de og finder mig. Jeg har aldrig oplevet noget lignende,« forklarede Yahya Hassan til BT tirsdag formiddag, hvor han også kom denne opdatering på Facebook, hvor han skrev, at politiet var efter ham.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.