Flere mænd angriber nu den tidligere sex-arbejder Tanja Rahm for at være dobbeltmoralsk. Hun påtager sig en offerrolle og fralægge sig ansvaret for sit liv, mener de. Hun var jo glad nok for pengene, raser de.

Den tidligere prostituerede Tanja Rahm har skabt heftig debat på de sociale medier efter, at hun i indlægget 'Til dig der køber sex' på sin blog tanjarahm.dk langer kraftigt ud efter de mænd, som hun som helt ung selv solgte sex til.

Den nu 36-årige Tanja Rahm arbejdede gennem tre år som prostitueret, da hun var i begyndelsen af 20'erne. Et erhverv, hun efter eget udsagn endte i, fordi hun som helt ung var blevet misbrugt af en nøgen-fotograf.

LÆS OGSÅ: Eks-prostitueret langer ud efter sine kunder: Jeg havde kun foragt til overs for dig


Her - mere end ti år efter, at hun har haft sin sidste kunde - langer hun voldsomt ud efter sine tidligere kunder. De er ikke rigtige mænd, men mænd, der har et ringe menneskesyn og en forkvaklet seksualitet, skriver hun.

- Jeg havde kun foragt til overs for dig, og samtidig ødelagde du noget inde i mig. Du var nemlig med til at så tvivl hos mig. Tvivl om, om alle mænd mon var ligeså kyniske og utro som dig.

Med indlægget ønsker hun at skabe debat og slå en pæl gennem myten om den lykkelige luder.

- Hvis du tror, at jeg nogensinde havde lyst til dig, så tager du grueligt fejl. Ikke en eneste gang, gik jeg lystig på arbejde. Det eneste jeg var optaget af, var at tjene hurtige penge. – Forveksl det ikke med nemme penge, for nemme var de ikke. Men hurtige, ja. For jeg lærte hurtigt de mange tricks til at få dig til at komme hurtigst muligt, så jeg kunne slippe for at have dig liggende ovenpå mig, under mig eller bag mig, skriver hun i indledningen.

Du kunne jo godt lide pengene
Og netop det med pengene har fået en del mænd til tasterne.

På sitet 180 grader skriver Mikkel Freltoft Krogsholm under overskriften 'Til Tanja, der aldrig var skyld i noget' blandt andet:- Det har altså INTET med kvinderne at gøre. Det er ALTID mændenes skyld. Selvom Tanja var glad for de hurtige penge og blev i branchen, var det alt sammen mændenes skyld. Aldrig hendes. Men for at vende hendes egne ord imod hende: 'Ved du hvad? Det hedder ansvarsfralæggelse. Du nægter at se realiteterne i øjnene,' skriver han og fortsætter:

- Tanja, du valgte selv prostitution. Du valgte de hurtige penge. Du var aldrig glad for det, men gjorde det kun for pengene. Og det er ikke mændenes eller nogen andres skyld eller ansvar. Det er dit eget, argumenterer altså Mikkel Freltoft Krogsholm.

Indlægget på Tanja Rahms blog har i skrivende stund fået mere end 18.000 likes på Facebook, og mere end tusind mennesker har skrevet en kommentar til hende direkte under indlægget.

Og det er måske ikke så underligt, at indlægget får folk op af stolene. Tanja Rahm lægger nemlig ikke fingrene imellem, når hun svinger krabasken over sine tidligere kunder.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER

- Hvad havde du regnet med? Du var måske nummer 3, nummer 5 eller nummer 8 den dag. Troede du virkelig, at jeg mentalt og fysisk kunne tændes af samleje med mænd, jeg ikke selv valgte? Nej du. Mit underliv brændte. Af eksplorationscreme og kondomer. Og jeg var træt. Så træt, at jeg ind imellem skulle passe på med at lukke øjnene, fordi jeg i så fald kunne risikere at falde i søvn, imens mit stønneri kørte på rutinen, skriver hun og fortsætter:

- Jeg havde kun foragt til overs for dig, og samtidig ødelagde du noget inde i mig. Du var nemlig med til at så tvivl hos mig. Tvivl om, om alle mænd mon var ligeså kyniske og utro som dig.

Dit eget valg
Også på BT's Facebook-side skaber Tanja Rahm debat. Et gennemgående træk hos de mænd, der er kritiske over for hende, er, at prostitutionen var hendes eget valg:

Frederik Luiz skriver blandt andet:

- Det er hendes eget valg. Hun skulle måske have fulgt med i skoletimerne i stedet. Der er altid en udvej i det danske samfund.Og Flemming Nielsen er på linje:

- Jeg kan sagtens forstå at de prostituerede kan få kvalme over deres kunder, men så kan de vel for pokker bare lade være med at prostituere sig. Så spar os for jeres jammer. (Jeg taler IKKE om de kvinder der af forskellige årsager er blevet tvunget ud i prostitution. Det er en helt anden problematik.)

Lars Rex Mundi undrer sig også over, at sex-kunderne skal hænges ud for et valg, som Tanja Rahm selv har taget:

- Når jeg læser dette undre jeg mig over at mænd altid skal bære bliver hængt ud som dårlig eller onde og undre mig over hvornår er det at kvinder ønsker at tage ansvar for deres handlinger. For det er jo ikke andres skyld du tog et valg som dette.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER