I den forgangne uge har mediet Den Korte Avis været udsat for en annoncørflugt. Det skete, efter en person skrev på Nordeas Facebook-side, om banken kunne stå inde for Den Korte Avis' udgivelser, hvilket fik Nordea og flere andre - herunder supermarkedskæden Føtex - til at trække deres annoncer på mediet. Nu bliver Føtex selv ramt af boykot.

Efter Nordeas beslutning om at trække deres annonce fra mediet valgte også Ikea, McDonalds, Pandora, Læger uden Grænser, Telia, Elgiganten og Føtex blandt andre at trække deres annoncer fra Den Korte Avis.

I det hele taget udløstes en sand lavine af annonceflugt fra mediet, der ejes af Ralf Pittelkow og Karen Jespersen.

Annoncørernes flugt de seneste dage skal ses som en konsekvens af, at flere af virksomhederne ikke kan stå inde for Den Korte Avis' profil, som flere steder bliver beskrevet som indvandrer- og islamkritisk.

Annoncørernes forsvinden har fået flere politikere fra Dansk Folkeparti til at bakke op om Den Korte Avis, som de mener, er udsat for et reelt angreb. Blandt andet har DF-formand Kristian Thulesen Dahl været ude med en støtteerklæring til mediet. Det samme har Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Også Den Korte Avis har været ude og kalde annonceflugten for et angreb på deres ytringsfrihed.

Nu smager Føtex, som er et af de selskaber, der valgte at boykotte mediet, selv konsekvensen af fravalget. På Føtex' Facebook-side kan man i skrivende stund læse mange vrede reaktioner på beslutningen om at trække støtten fra Den Korte Avis.

Flere skriver direkte, at de mener, supermarkedskæden laver 'knæfald' for islam ved at stoppe med at annoncere hos Den Korte Avis.

Herunder kan du se et udvalg af opslag på Føtex' Facebook-væg, hvor folk - i hvad der kan minde om et koordineret angreb - skriver, de nu vil boykotte supermarkedskæden.

Det er dog langt fra alle, der er utilfredse med Føtex' beslutning. Flere hylder også beslutningen om at boykotte Den Korte Avis.

Debatten om Den Korte Avis, som modtager mediestøtte, men ikke er tilmeldt pressenævnet, har efterhånden stået på i mange dage. Du kan læse mere om annoncørflugten herunder.