Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Problemerne i Vollsmose er stort set de samme som for fire år siden, hvor man besluttede at give den urolige bydel Danmarks største millionindsprøjtning til et almennyttigt boligområde.

Men fire år og 58.482.281 kroner senere erkender politikere fra begge fløje i Odense byråd nu, at den store milliongave var en fejl. 

- Man har tydeligvis ikke fået nok for pengene. Tag for eksempel de mange millioner til mediehuset, det er jo spild af penge, for hvad hjælper at de bare skrive en masse positive historier, det har jo ikke nogen effekt, lyder det fra socialdemokraternes byrådsmedlem Mohammed Mansour, der har boet i Vollsmose de seneste 24 år, og siddet byrådet de seneste ti år.


LÆS OGSÅ: - Jeg har forsøgt at råbe op om de her problemer igen og igen. Man har lovet og lovet, men gjort for lidt. Det skal ændres nu. Mit bud på en løsning vil derfor være hårdere straffe til bøllerne, og så skal samtlige af dem, der arbejder med integration i området fyres. De har tydeligvis ikke magtet opgaven, siger han.  

Også Venstres byrådsmedlem og rådmand, Jane Jegind, erkender, at skatteborgerne ikke har fået nok for pengene.  

- Nej, det har de ikke, og jeg må da erkende, at det her bare ikke er godt nok. Jeg kan fx konstatere, at en alt for stor del af pengene er gået til administration, og det synes jeg ikke godt om, siger hun, og indrømmer at byrådets 29 medlemmer reelt ikke aner, hvad de skal stille op.


LÆS OGSÅ:


- Vi sidder jo ikke 29 mennesker, der bare kan løse det her, for havde vi vidst, hvad der skulle gøres, så havde vi allerede gjort det. Vi er derfor meget modtagelige overfor gode råd og ideer. 

Så mens byrådet i Odense tilsyneladende ikke aner, hvad de skal stille op med den urolige bydel, vil bt.dk da gerne hjælpe dem lidt på vej. 

Derfor - hvis du har en god ide til, hvordan man kan vende udviklingen i området, så send en mail 1929@bt.dk, eller skriv en kommentar herunder, så sørger vi for at præsentere ideerne til politikerne en af de kommende dage.

Andre læser også