Trods nattens skyderi og skadestue-ravage kører karusellerne videre i tivoliet på Vollsmose Torv, hvor beboerne fejrer Eidfesten på sidste dag.

VOLLSMOSE: Der er stadig blodpletter på Monzer Dodars hvide T-shirt. Eid-festarrangøren har ikke haft tid til at skifte tøj siden urolighederne i nat, hvor en 26-årig udenlandsk mand blev skudt i benet midt i Dodars fest på Vollsmose Torv i Odense.

- De få mennesker, der laver ballade, skal ikke få lov til at stjæle ungernes glæde, og derfor fester vi videre i aften. En folkefest som denne skal have lov til at fortsætte på trods, siger Monzer Dodar højlydt for at overdøve den dunkende musik fra »Matterhorn Super Cup«-kvalmekarusellen lidt derfra.

Selvom der ikke er ligeså mange mennesker, som der plejer at være på tredje- og sidstedagen for den muslimske afslutningsfest for Ramadanen, boltrer børn og voksne sig alligevel i forlystelserne på torvet.

Fastspændt i to lange elastikstropper hopper en lille dreng op og ned i luften over en trampolin. Hans mor tager billeder af ham med sin mobiltelefon.

- Min søn har fødselsdag, og det skal jo fejres. Børnene skal have lov til at lege, og vi har tiltro til, at politiet passer på os, siger 25-årige Hanne Charakh, som er palæstinenser. Sammen med sin mand og to sønner bor hun i Bøgeparken i Vollsmose - tæt på det sted, hvor en stor flok unge mænd dagen igennem har »hængt ud« og truet både politi og presse med køller.

- Selvfølgelig er vi utrygge. Det er jo ubehageligt og synd for børnene, at de ikke må komme ud på legepladsen. Det får de ikke lov til så længe, der er ballade i luften, siger Hanne Charakh.

Balladen opstod mandag aften, da to unge mænd, som de lokale hævder tilhørte Hells Angels-støttegruppen, AK81, entrerede festen. Den ene blev skudt og stukket med kniv og kørt på skadestuen på Odense Universitetshospital, hvor en flok på 60 til 80 unge mænd senere forsøgte at trænge ind for at hente ham.

12-årige Aja Hader hørte godt om episoden i nat, og hun blev »helt bange«. Men lige nu sidder hun alligevel på en bænk få meter fra gerningsstedet - med vaniljeis langt op af kinden.

Sammen med sin veninde, Isra Roustam på 13 år, fejrer hun Eidfesten - »det er jo ligesom jeres jul«, fortæller hun.

- Vi er her kun, fordi det er lyst. Vi går hjem, når det bliver mørkt i aften, siger Aja Hader. Venindens mor tilføjer, at de kun er kommet, fordi politiet patruljerer rundt om tivoliet - ellers turde de ikke være her.

- Vi har jo ventet og ventet på den her fest, så vi vil ikke gå glip af den, selvom folk sagde, at det kunne være farligt at komme, siger Dalila Roustam.

Sent tirsdag aften patruljerer politiet fortsat rundt om festlighederne på Vollsmose Torv. Tidligere på dagen de seks personer i forbindelse med skyderiet på torvet og de efterfølgende uroligheder på skadestuen. Her til aften er to af dem blevet løsladt.

- Efter afhøringerne kunne vi se, at de ikke havde en rolle i den her sag, så nu er fire anholdt. To af dem er sigtet for grov uorden og hærværk, og de to andre er sigtet for forsøg på manddrab, fortæller efterforskningsleder ved Fyns Politi, Jack Liedecke.

De fire personer bliver formentlig alle fremstillet i grundlovsforhør onsdag.