Kraftigt regnskyl ramte lørdag formiddag Videbæk. Det gav så store oversvømmelse i Videbæk Fritids- og Idrætscenter, at Beredskabsstyrelsen blev tilkaldt for at pumpe vandet væk, inden de trængte ind i svømmehallen. Flere huse langs Videbæk Bæk har vand i kælderen.
Kraftigt regnskyl ramte lørdag formiddag Videbæk. Det gav så store oversvømmelse i Videbæk Fritids- og Idrætscenter, at Beredskabsstyrelsen blev tilkaldt for at pumpe vandet væk, inden de trængte ind i svømmehallen. Flere huse langs Videbæk Bæk har vand i kælderen. Foto: jørgen kirk

Lynnedslag og brande, store huller i vejene og voldsomt oversvømmede kældre.

Kun en uge efter, at københavnerne blev ramt af et større skybrud, kom turen til Jylland. Lørdag eftermiddag ramte et voldsomt skybrud dele af Midt- og Vestjylland. Især gik det ud over trekantsområdet mellem Skjern, Spjald og Videbæk, hvor der ifølge DMI i løbet af 20 minutter omkring kl. 16 kom hele 33 mm vand.

- Flere åer og småsøer er gået over deres breder, hvilket har ført til, at sand og mudder er skyllet ind i villakvarterer, og kældre er blevet oversvømmet. Der er også kommet huller i flere veje, og skrænter er skyllet væk, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til bt.dk.

Af samme grund beder politiet bilisterne om at være forsigtige, hvis de kører ud i de ramte områder.

- Man skal køre med forsigtighed, for hvis der ligger ti cm vand, så kan man ikke se, om der er et hul på ti cm eller en meter nedenunder. Så der er ingen grund til at køre ud på veje, hvor der er så meget vand, at man ikke kan se kørebanen, siger vagtchefen.

Hos DMI fortæller vagthavende meteorolog, Henning Gisselø, at vandmængderne i Jylland langt fra nåede de mængder, som københavnerne oplevede i sidste weekend, hvor der på Østerbro faldt 130 mm regn. Men det gør ikke nødvendigvis skybruddet til et mildere af slagsen.

- Der er ikke kommet lige så meget vand, men det er kommet meget hurtigere, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog hos DMI.

Et af de steder, der er blevet hårdest ramt, er fritidscenteret i Videbæk. Fritidscenteret ligger i det laveste punkt i området, og det betyder, at de store vandmængder søgte ned i centerets kælder.

- Vi blev tilkaldt kl. 13.30, og vores pumper har været tilsluttet siden da. Jeg tror, at vi i alt har pumpet mellem en halv og en kvart mio. liter vand ud, fortæller Evan Bek Jensen, der er vagthavende fra beredskabsstyrelsen til bt.dk. Kort før klokken 19 var beredskabsstyrelsen næsten færdig med at pumpe vand ud af fritidscenteret.

Uvejret har lørdag aften bevæget sig mod Nord- og Østjylland. Ifølge DMI er der dog ikke tegn på, at det når Sjælland. Fyn kan dog måske blive ramt.

Men københavnerne skal nu ikke glæde sig for meget. For selv om solen har skinnet over Sjælland lørdag, så ændrer vejret sig markant søndag. Der får stort set hele landet overskyer vejr med en smule solskin og lidt regnbyger.

- I dag var formentlig den sidste sommerdag, siger Henning Gisselø.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.