Vinter vintervejr med sne dårligt føre og glatte veje
Vinter vintervejr med sne dårligt føre og glatte veje Foto: Jens Astrup
Der falder tunge og voldsomme snebyger over Syddanmark i øjeblikket - helt op til 20 centimeter på få timer, forventer meteorologerne

Der er gode chancer for at få sig et flot syn af en ordentlig mængde sne i det sydlige Jylland for øjeblikket. Store bunker af sne er i øjeblikket på vej ned over Rømø og Fanø, mens den inden for kort tid vil nå Sønderjylland, hvor der er risiko for helt op til 20 centimeters sne ifølge TV2's meteorologer.

- Det ser ret voldsomt ud lige nu. Det er et såkaldt polarlavtryk, der er relativt lille geografik, men et hidsigt lavtryk, der giver masser af nedbør og vind over et mindre område på kort tid, siger Jens Ringgaard Christiansen, meteorolog ved TV2.

TIP BT - SEND DIT VINTERBILLEDE TIL BT.DK PÅ 1929@BT.DK

Også på Sjælland har der det meste af dagen væltet sne ned og det har givet risiko for sneglatte veje, da frostgraderne holder på sneen. Og det hvide nedbør stopper ikke lige foreløbig. Vejrstationens 'hvidjulsbarometer', der indikerer om Danmark får en smuk og idyllisk hvid jul, står i øjeblikket på 15% ifølge Jens Ringgaard Christiansen. Kravene for en hvid jul er at der skal ligge minimum en halv centimeter sne over hele Danmark.

I morgen bliver der dog ikke meget idyl over gaderne. Ifølge de seneste prognoser er det kun Møn og Lolland-Falster der vil få et par enkelte snebyger, men det vil højst sandsynligt forsvinde før weekenden. Til gengæld kommer solen frem.

- Der vil blive pænt med solskin i løbet af i morgen. Dog er der også dagsfrost, helt ned til -10 grader om morgenen, og mellem to og fire frostgrader om eftermiddagen, siger Jens Ringgaard Christiansen.

Omkring weekenden og i starten af næste uge vil den både skønne og nogle gange lidt irriterende sne igen tage fat om Danmark.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.