Lyt til artiklen

I forbindelse med den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven nord for København fandt en voldsom ulykke sted søndag. En official blev kort efter opløbet ved et uheld ramt af en hest. Manden væltede hårdt til jorden, og blev efterfølgende kørt fra stedet med en ambulance.

Ulykken skete lige for øjnene af kronprinsesse Mary og de royale børn. Men selvom ulykken var voldsom, så er manden sluppet heldigt.

Det var få sekunder efter opløbet om at vinde den traditionsrige jagt var afsluttet, at ulykken indtraf.

En official stod midt på pladsen, hvor hestene fra opløbet kom løbende kort efter. Og her blev den rødjakkede official ramt af en hest og rytter, da rytter og hest forsøgte at undvige, men uheldigvis trådte manden i samme retning, og kollisionen var dermed uundgåelig.

Den rytter, som med stor kraft ramte den mandlige official, var rent faktisk vinderen af årets Hubertusjagt, Catrine F Goldschmidt. Og hun fortæller til BT, at der heldigvis er gode nyheder om mandens tilstand:

»Han har det efter omstændighederne godt. Har er heldigvis sluppet billigt med en hjernerystelse,« siger hun og forklarer om ulykken, som begge parter forsøgte at undgå:

»En hest vil altid forsøge at undgå at ramme ind i en person, så den prøver at undvige, men han tager uheldigvis et skridt i samme retning, og så ramler vi sammen,« siger Catrine F. Goldschmidt, der ikke overraskende er påvirket efter ulykken.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Jeg er virkelig ked af det. Og det er rigtig trist, at det skal ske, når man lige er kommet først i mål,« fortæller Catrine F. Goldschmidt, der vandt Hubertusjagten for første gang, efter hun i tre andre forsøg er blevet nummer to, senest i 2015.

Ulykken skete lige foran kronprinsesse Mary og kronprinseparrets børn, prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent. På billeder fra øjeblikket kan man se, at de reagerede med gru, da de så ulykken ske.

ccc
ccc Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Ifølge talsperson for Hubertusjagten, Danny Johansen, var Catrine F. Goldschmidt helt uden skyld i ulykken:

»Da hun kom ridende, tænker hun 'hvad fanden laver han der?' Og så vil hun undvige, og han undviger til samme side. Hun havde ikke en jordisk chance for at undgå ham. Det er jo en voldsom oplevelse at ride en person ned, men hun tog det forholdsvis stille og roligt, men var selvfølgelig rystet, selv om hun var uden skyld i uheldet,« forklarer han.