De seneste dage har skrålen, skrigen og dytten lydt fra de nyudklækkede studenter, mens de kørte rundt på den årlige studentervognstur.

Men for enkelte studenter vil turen formentlig ikke blive husket for fest og glade dage, som en vogntur ellers er forbundet med.

Op til flere studenter berettede nemlig i løbet af weekenden om episoder, hvor de blev anset som regulære mål for kasteskyts i form af både æg, sten og sågar syrelignende væske fra en vandpistol.

Og i kølvandet på de episoder, sætter flere udlejere af studentervogne nu navne på de områder, som de helst undgår, når der køres rundt med de ellers så glade og festlige studenter.

Kort over de steder som udlejere helst undgår. Artiklen fortsætter under kortet.

Der skulle ifølge flere udlejere være tale om de såkaldt belastede boligbyggerier, hvor det ikke er muligt for chaufføren og studenterne at se, hvor de mange kasteskyts kommer fra.

Derfor afholder udlejerne også møder med deres chauffører op til 'sæsonstart', hvor de vejleder dem til, hvad de skal gøre, hvis de bliver mødt af kasteskyts.

»Det er noget, vi snakker igennem. Vi holder en briefing med alle vores chauffører inden sæsonstart, hvor vi taler om tidligere erfaringer og hændelser,« fortæller Jacob O. Pedersen, der er indehaver af studenterkorsel.dk.

På de møder anbefales chaufførerne til at forholde sig roligt i tilfælde af, at der skulle opstå ballade, mens de opfordrer dem til at komme bedst og hurtigst muligt ud af situationen, fortæller Jacob O. Pedersen.

Andre fortæller, at de har udarbejdet konkrete punkter i kontrakterne med studenterne, der siger, at chaufføren kan nægte at køre ind i et område, hvis han vurderer, det er til fare for ham selv eller passagerne.

Romerlys og pistolskud

Flere af de udlejere, som BT har været i kontakt med, fortæller, at der er sket en eskalering af de 'drengestreger', som studenterne årligt bliver mødt af.

Tidligere har det ikke været usædvanligt, at studentervogne blev overdænget med æg og vandballoner, men for nylig blev en chauffør modtaget af pistolskud op i luften og kasteskyts i form af fyrværkeri og romerlys, da han kørte ind i bydelen Vollsmose i Odense med en flok studenter.

Og i weekenden måtte to piger fra Herlev Gymnasium og HF bringes til Herlev Hospital, efter de havde fået skudt syrelignende væske i øjnene fra en vandpistol affyret fra en forbipasserende bil.

De skulle begge have det godt efter omstændighederne.

De fleste af de udlejere, som BT har været i kontakt med, ønsker ikke at stå frem med navn af hensyn til deres forretning.