Lyt til artiklen

Dorte Killerich fratræder sin stilling som administrende direktør i VisitDenmark, efter at organisationen har været i stormvejr siden youtube-skandalen.


Knap to uger efter, VisitDenmark måtte droppe kontroversiel video, siger Dorte Kiilerich farvel til sit job som administrerende direktør. Hun har valgt selv at sige op, siger turistorganisationen.

DEBAT: HVAD MENER DU OM DORTE KILLERICHS FRATRÆDELSE?

Dorte Kiilerich forsvarede i flere dage indædt den omstridte Karen-video, der var lagt på internettjenesten Youtube for at lokke turister til Danmark. Videoen viser den unge kvinde Karen, der ikke kan huske navn og nationalitet på faderen til sin søn. Videoen viste sig at være en løgnehistorie, og VisitDenmark måtte fjerne den efter få dage.

Bestyrelsesformand Georg Sørensen er alt andet end meddelsom om Dorte Kiilerichs fratræden, da bt.dk fanger ham på en telefon. Han vil gerne holde sig til forklaringen i den udsendte pressemeddelelse, hvor der står:

'Vi tager Dortes beslutning til efterretning. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne sige Dorte en meget stor tak for hendes kæmpe indsats for VisitDenmark og dansk turisme, siger Georg Sørensen'.

Det kunne ligne en fyring, hvad er der sket, Georg Sørensen?

- Dorte har selv valgt at stoppe, og den beslutning har vi fuld respekt for, lyder det noget kryptiske svar fra Georg Sørensen.

Men har I forsøgt at få hende til at blive?
-
Der er tale om en personsag, og det her er den forklaring, vi har aftalt at holde os til.

Er hendes beslutning kommet bag på jer?
- Det har jeg ingen kommentarer til

Får I ekstra udgifter i forbindelse med hendes fratræden?
- Vi kommer det ikke nærmere end det her

Georg Sørensen fortæller også, at han har aftalt med Dorte Kiilerich, at det er ham, der udtaler sig. Det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra hende selv.

Det bliver direktørerne Flemming Bruhn og Lars Erik Jønsson, der vil tage sig af Dorte Kiilerichs opgaver, indtil der er fundet en afløser.