Medicinalvirksomheden Europharma har været ramt af massive skandaler, og nu udskifter firmaet både direktøren og bestyrelsesformanden.

Det skriver JydskeVestkysten, der har sine oplysninger fra erhvervs- og selskabsregistret.

Der er tale om selskabets ejer, Torben Hvingelby Pedersen, der forlader posten som bestyrelsesformand, og derudover udskifter man også direktør Jimmi Malik.

Lægemiddelstyrelsen fratog i år for anden gang Europharma tilladelser til både at fremstille og distribuere medicin til apoteker og sygehuse. Samtidig har styrelsen stillet krav om, at Europharma lever op til en række betingelser - herunder at udskifte sin direktør. Lægemiddelstyrelsen har også tidligere politianmeldt Europharma for bevidst at bryde reglerne.

'Hvis virksomheden skal have lov til at fortsætte sine aktiviteter, skal de blandt andet igen udskifte direktør og sagkyndig person, kvalitetsafdelingen skal opnormeres, og alle tidligere afvigelser skal være afsluttet. Yderligere skal vi have gennemført en inspektion i virksomheden med tilfredsstillende resultat,' lød det fra Lægemiddelstyrelsen i sidste uge, skriver JydskeVestkysten.

Europharma har allerede tidligere meddelt, at man ville fyre godt halvdelen af de 50 ansatte.

Virksomheden er grundlagt i 1999 og har skabt en forretning ved at importere og sælge receptpligtig medicin fra lande, hvor medicinen er billigere end i Danmark.

Ejer og nu tidligere bestyrelsesformand Torben Hvingelby Pedersen har ikke ønsket at kommentere sagen til JydskeVestkysten.