Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Skiftet fra sommertid til normaltid blev årsag til påkørsel af mange hjorte, oplyser Falck.

Efterårets skifte fra sommertid til normaltid betød i løbet af den første uge efter skiftet ikke færre end 241 trafikdræbte hjorte. Det viser en opgørelse fra Falcks vildt- og dyrekonsulent Allan Bruun Rasmussen.

Sidste år nåede antallet op på 198.

Årets tal er et af de højeste nogensinde. Det skyldes både, at bestanden af hjorte- og dyrevildt er stigende og øget trafik i landområderne.

Allan Bruun Rasmussen advarer om, at ulykkerne også kan gå ud over bilisterne.

- Hvert år mister mindst to til tre personer livet efter sammenstød med et dyr, siger han.

Især kraftige undvigelser kan føre til ulykker. Mange uforklarlige solouheld kan hænge sammen med, at bilisten har forsøgt at undvige et dyr, mener Falcks vildtkonsulent.

Når skiftet øger antallet af dræbte hjorte, skyldes det, at myldretiden flyttes en time. Dermed bliver trafikstrømmen øget i det tidsrum, hvor dyrene vandrer mellem spisesteder og skjulesteder i skovbrynet.

Bilister skal sætte farten ned og være agtpågivende og i øvrigt vise respekt for advarselstavler med hjortevildt, lyder opfordringen fra Allan Bruun Rasmussen.

Langt de fleste dyr bliver påkørt i daggry eller skumringen. Hvis man ser en hjort krydse vejen, kan man godt gå ud fra, at der kan være flere på vej.

Bedste reaktion, hvis uheldet er ude, er at bremse og holde fast i rattet. Forsøger man at køre uden om dyret, skal man køre bagom.

Andre læser også