Dine forældre står muligvis til at skylde dig en pæn sum penge, hvis de er typerne, som er overbevidst om, at computerspil er spild af tid.

Man kan nemlig tjene en stor sum penge på at spille computer, hvis man altså er en af de rigtig gode. I 2016 var der 13.555 professionelle gamere, som man kalder folk, der spiller computerspil. Samme år var der en sammenlagt pengepræmie på tværs af alle turneringer på omkring 635 millioner danske kroner.

Danske Rasmus Fillipsen, der går under gamernavnet MiSeRy, har rundt regnet vundet 9,1 millioner kroner på at spille computer – hovedsageligt Dota 2. Det viser en ny oversigt, som Unibet har lavet.  Dota 2 er et spil, hvor to hold af fem spillere skal kæmpe om at ødelægge hinandens baser.

Det gør den 25-årige dansker til den 15. mest indtjenende spiller i verden. Den gamer, der har tjent mest, er amerikanske Saahil Arora, som har vundet omkring 18,5 millioner kroner på at spille Dota 2.

Den dansker, der har tjent næstflest penge på computerspil er Johan Sundstein, der har vundet 7,2 millioner kroner i sin karriere. Det har han også gjort ved at spille Dota 2.

Du kan se en top fem over mest vindende danskere her:

Og der er ikke umiddelbart noget, som tyder på, at der kommer færre penge i den samlede præmiepulje.

På de senest tre år er pengepræmierne på tværs af alle turneringer i eSporten firdoblet fra 145,5 millioner kroner til 635 millioner kroner. Og man estimerer, at den samlede pengepræmie i 2017 vil lyde på omkring 1 milliard danske kroner.

Og det virker også til, at der er et publikum for eSporten. Sidste år fulgte 36 millioner seere med, da finalen i The League of Legends, der minder om Dota 2, blev afgjort. Til sammenligning var der 'kun' 31 millioner seere, der fulgte med, da Cleveland Cavaliers vand over Golden State Warriors i den sidst finalekamp i den amerikanske baskeliga NBA.

I 2016 nåede eSporten sin hidtidige seerrekord på 162 millioner hyppige seere.

Udover Dota 2 og League of Legends er skydespillet Counter-Strike: Global Offensive også ret populært. Både i forhold til antallet af spillere, men også den samlede præmiepulje.

Andre læser også