Solveig Knudsen risikerer at miste sin hjemmehjælp, fordi hun ikke vil spærre sin aldrende dværgpuddel Kesa inde, når de offentligt ansatte er på besøg.
Solveig Knudsen risikerer at miste sin hjemmehjælp, fordi hun ikke vil spærre sin aldrende dværgpuddel Kesa inde, når de offentligt ansatte er på besøg. Foto: Martin Kjær Jensen

Fritgående hund kan koste hjemmeplejen. Er det i orden?

En ældre, gråhåret dværgpuddel ved navn Kesa får nu Hedensted Kommune nord for Vejle til at true med at fjerne hjemmeplejen fra en 91-årig svagtseende kvinde.

Fredag i sidste uge meddelte kommunen sine ældre borgere, at hunde skal være indespærret under hjemmeplejens besøg, men det nægter Kesas ejer, Solveig Knudsen. Den tidligere udstillingshund har aldrig tidligere givet problemer, argumenterer hun, og det har promte udløst en advarsel om, at hjemmehjælperne så kan blive væk.

- Jeg har fået direkte at vide, at hvis jeg ikke spærrer hende inde i et andet rum, så kommer de ikke længere. Men jeg vil simpelthen ikke tvinges til noget så tåbeligt som at spærre det lille dyr inde. Hun er så fredelig, som nogen hund kan være. Hun logrer lidt, når der kommer nogen, og det er det, fortæller Solveig Knudsen.

Da BT besøger den 91-årige i hjemmet i Løsning mellem Vejle og Horsens, lyder der da heller ikke så meget som et bjæf. Den aldrende hund trisser hen til døren, kigger og lunter tilbage til sin varme plads på tæppet uden en lyd. Noget glubsk rovdyr er der næppe tale om.

Ifølge ejeren bliver Kesa panisk ved indespærring. Derfor vil hun hellere undvære hjemmeplejen, der kommer en gang om dagen, end hun vil lukke den lille dværgpuddel inde i et lille rum under de hyppige besøg, sådan som kommunen forlanger. Kommer det dertil, har plejedatteren Jane lovet at overtage kommunens plejeopgaver.

- Det er ikke hjemmehjælperne den er gal med. De er søde og hjælpsomme alle sammen. Det er dem, der laver de regler, de arbejder efter, der ikke er for kloge. De burde komme ud i den virkelige verden og se, hvordan tingene fungerer. Al medmenneskelighed og venlighed er druknet i systemet, siger Solveig Knudsen.

HVAD MENER DU? FOR HJEMMEHJÆLPERNE ER SOLVEIGS HJEM EN ARBEJDSPLADS. ER DET I ORDEN DER STILLES KRAV OM AT HUNDE ER SPÆRRET INDE ELLER SKAL DER TAGES MERE HENSYN TIL DE ÆLDRE? DELTAG I DEBATTEN OG AFSTEMNINGEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.